Arama

Hamsi Mücver Tarifi

Güncelleme: 27 Ekim 2008 Gösterim: 2.168 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
27 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Hamsi Mücver

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
250 gr. hamsi
2 adet iri patates
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 su bardağı un
Sıvı yağ (Zeytinyağı olabilir)
Tuz , Karabiber

HAZIRLANIŞI :
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın ve her filetoyu tekrar ikiye bölün.
Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın. Rendelenmiş patatesleri bir kaba alin ve önce yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Sonra sırası ile unu, ince kıyılmış dereotunu, hamsiyi, tuz ve karabiberi ilave edip tekrar karıştırın.
Tavada sıvı yağı iyice kızdırın. Çorba kaşığı ile karışımı yağa dökün ve mümkün olduğu kadar yassılaştırın. Bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzünü çevirerek kızartın. Bu işlemi karışımın tamamı bitene kadar tekrarlayın.
Kızarmış mücverleri kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
Not: Daha hafif olmasını istiyorsanız, karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp 180oC’a ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.Afiyet Olsun..


Benzer Konular

7 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
27 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
14 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
17 Ekim 2013 / TheOne Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular