Arama

Rage

Güncelleme: 11 Kasım 2008 Gösterim: 1.777 Cevap: 0
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
11 Kasım 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Grubun hikayesi 1984 yılında Peavy Wagner'in Avenger grubunu kurması ile başlamıştır. 1985 de "Prayers Of Steel" albümü ve " Depraved to Black" EP'inden sonra 1986 yazında Peavy "Reign Of Fear" albümünü yeni bir kadro ile kayıt etmiş ve grubun adını RAGE olarak değiştirmişti.Bir sene sonra "Execution Guaranteed" albümü yayınlandı.Grubun gitaristi "Guiness" Warlock grubunun eski gitaristi Rudy Graf ile degistirildi. Ama Bu kadro uzun süre dayanmadi ve Baterist Jorg Michael ve Jochen Schroeder grubu terkettiler. Peavy tekrar grubun kadrosunu toplamak ve gelecege dair çalışmalara başladı.

Sponsorlu Bağlantılar
Manni Schmidt (gitar) ve Chris Efthimiadis (bateri) gruba katıldılar ve grup 1988 yılında Perfect Man adlı albümlerini piyasaya sürdü. Uzun süre beklenen zamandan sonra çıkan bu albüm tam anlamı ile sert bir thrash albümü olmuştu. 1989 yılında "Secrets In A Weird World" albümü piyasaya çıktı.Daha sonra grup Running Wild, U.D.O., Motorhead ve Saxon ile turneye çıktı.

1992 yılında grup "Trapped" albümünü yayınladı. Bu albüm Almanların ünlü metal dergisi Metal Hammer tarafından ayın albümü seçilmesi yanında Japonya'dan da harika tepkiler aldı bunun üstüne grup sene sonuna dogru bir Japonya turnesine çıktı. Aynı tepkileri grup 1993 yılındakı "Missing Link" albümü ile aldı.

Uzun süreden beri grupta çalan Manni Schmidt grubu terketti ve yerini Spiros Esthimiadis doldurdu. Aynı zaman sürecinde Pyracanda grubunun gitaristi Sven Fischer gruba katıldı. Bu kadro değişimi grubun müzikal altyapısında bir değişikliğe yol açmadı grup aksine daha büyük bir hırsla çalışmaya devam etti.Grup Avrupa harici Japonya ve Amerikada ciddi fan kitlelerine sahip olmaya başladı.

23 Mart 1998 tarihinde grup "XIII" albümünü yayınladı . Bilinen Rage tarzından biraz farklı bir müzik altyapısı vardı. Ama bu yeni bir başlangıçtı grup için.Müziklerinde daha klasik ögeler kullanmaya basladilar.

Son albümleri XIII'ün başarısından sonra grup yine bir yıkıma girdi . 1999 Baharında çıktıkları uzun turneden sonra grubun iki gitaristi Sven Fischer ve Spiros Efhimiades ve baterist Chris Efhimiader grubu terkettiler. Bu elemanlar ayrılmadan önce sıradaki albümleri GHOST'un stüdyo kayıtları yeni bitmişti.

Kadrodaki bu büyük dağılmadan sonra Peavy Wagner harika bir değişime gitti. cidden üst düzeyde yetenekli ve her enstrümanı ustalıkla kullanabilen "Victor Smolski" ve "Mike Terrana" gruba dahil oldular.Grup tekrar 3 kisilik grup haline geldi ( 1987-1994 arasında da 3 kişi olarak müzik yapmışlardı) Yeni kadro Ağustos ayında Wacken Open Air festivalinde sahne aldı. GHOST albümü XIII albümünün bir devamı olarak piyasaya sürümüştü. Bu arada grup Smolski'nin ülkesi Rusya'da uzun bir turneye çıktılar.

Yeni kadrosu ile günümüze kadar gelen Rage thrash metal piyasasında bu kadar süre ayakta kalmış ve müzik kalitesinden ödün vermemiş nadir gruplardan birisidir. Günümüze kadar 25 albüm , EP , Konser kayıdı piyasaya süren grup hakkındaki en son haber ise 7 Mart 2005 tarihinde Avrupa'nın en büyük firması olan Nuclear Blast ile anlaşması oldu .

rage band


Benzer Konular

7 Mart 2008 / Misafir Hayali Karakterler
30 Ocak 2009 / cettindir Soru-Cevap
 Rage
30 Aralık 2011 / Bombaxi Oyunlar