Arama

Baledeki Kırmızı kuğu nedir?

Güncelleme: 21 Kasım 2008 Gösterim: 2.486 Cevap: 1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
21 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben bir türlü kırmızı kuğu hakkında bir bilgi bulamadım.Sadece balyel ilişkili olduğunu siyah kuğu tarafından öldürülüp kanlar bulaşarak kırmızı kuğu olduğunu biliyorum ne olur bana yardım edin.Herkese selamMsn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
aşağıda makedonyada verilecek bir gösteri anlatılıyor ama içinde bahsettiğiniz bale gösteriside var..

Sponsorlu Bağlantılar
''Kırmızı kuğu kuşu'' Bale Oyunu Sunulacak


Makedonya Bale Sanatı'nın önde gelen, ad yapmış bale sanatçımız Ekrem Hüseyin, sahne çalışmalarının 50.jübilesini kutluyor. Bu vesileyle 10 şubat'ta Koregraf İskra Şukarova'nın hazırladığı ''Kırmızı kuğu kuşu'' bale oyunuyla, bale sanat severlerinin karşısına çıkacak. Koreograf iskra Şukarova da kendi branşında çalışmalarının 15.yıldönümünü kutluyor. Makedonya Opera ve Bale sahnesinde sunulacak olan sökonusu baleyle, aslında iki önemli jübile kutlaması belirtilecek. ''Kırmızı kuğu kuşu'' adlı baleyi özel ve ilginç kılan yanı, sanat yaşamının 50.jübilesini kutlayan, Makedonya Balesi'nin en yaşlı fakat hala aktif sanatçısı olan Ekrem Hüseyin'in başrolü canlandırmasıdır. Bale sanatının spesifik özelliğini gözönünde bulundurmuş olursak, Ekrem Hüsey'inin bu alanda kaydettiği başarıları, sadeceMakedonya'da değil, dünya çapında ender rastlanan bir sanat yeteneğine sahip olduğunu, gururla ve onurla belirtmemiz gerekir. Bu yüzden, bale sanatçısı Ekrem Hüseyin'in bir deha olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Makedonya Opera ve Balesi'nin ikinci nesil bale oyuncularından en seçkin ve en başarılı sanatçıdır. Mesleğine aşık olan, yetenek ve becerilerine ender rastlanan bir oyuncu. Yaşamını tamamıyla mesleğine adamış, sanatının gerektirdiği, mümkün olan en yüksek mertebeye ulaşabilmek için canla başla ve büyük hevesle çalışarak geliştirmiş. Böylelikle en ağır psikofizik sanatı olarak değerlendirilen bale sanatının önde gelen, örnek sanatçılarından biri olmayı başarmıştır. Ekrem Hüseyin'le uzun yıllar birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bir değerlendirme yapan koregraf İskra Şukarova, diğerleri yanısıra şunlara dikkat çekti:'' Ekrem Hüseyin'le çalışmak benim için bir teşvikti. Onunla çalışırken, sergilediği performans, her haraketi ile davranışı esin kaynagı oluyor. Ekrem için sahne,yaşam demektir. İkimiz de güzel bir vesileyle hazırladığımız bu oyunda, Ekremin bale yeteneklerini rahatlıkla sergileyebilecek bir oyun hazırladık. Oyuncu olmaktan çok, oyunun hazırlanmasında da büyük payı geçti, bana çok yardımcı oldu. Aslında, bu oyunla Ekrem'in bale yeteneklerini ve 50 yıllık sanat hikayesini tüm yönleriyle, bu sanatı sevenlerin beğenisine bir kez daha görkemli bir şekilde sergilemek istiyoruz. Solo bale temsili olan ''Kırmızı kuğu kuşu'' bale oyunun içerikliği oldukça ilgi çekicidir. Doğan ve daha sonra ölen kadın, erkek ve kuğu kuşu olmak üzere üç ayrı karakter bir arada sergileniyor. Ekrem Hüseyin her üç rolü de büyük ustalıkla, tek başına canlandırıyor. Oyunun müziği Marlen Ditrih, Frenk Sinatra ve Kamiy Sen-Sans'ın parçalarından seçmlerden oluşuyor.
Quo vadis?

Benzer Konular

1 Temmuz 2014 / blood_lovee Genel Galeri
20 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
31 Mart 2009 / BrookLyn Taslak Konular
15 Ocak 2009 / KisukE UraharA Sanat
17 Şubat 2010 / _KleopatrA_ Zooloji