Arama

Epilasyon

Güncelleme: 6 Mayıs 2009 Gösterim: 8.583 Cevap: 6
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
24 Kasım 2008       Mesaj #1
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Epilasyon kelime anlamı ile istenmeyen tüylerden kurtulma olarak tanımlanır.

Çağımızın modern insanı vucudu ve onun estetiği ile yoğun bir şekilde ilgilenmeye başlamıştır. ıstenmeyen tüylere çözüm arayışı bu nedenle hızla ivme kazanmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar

Temel ihtiyaçlarını gideren insan, toplumda bir yer edinme çabasına girişir. Bu çaba içinde fiziki görünümünün önemini fark eder. Kozmetik ve estetik çabalar bu aşamada başlar.

İstenmeyen tüylerin sebeplerini ve olası çözümlerini araştırmaya koyulur. Bu problem bir hastalığın bulgusu olabileceği gibi sadece genetik ve ailesel sebeplerden kaynaklanabilir.

İstenmeyen tüyler bazı psikolojik sorunların ya da seksüel problemlerin altında yatan asıl neden olarak karşımıza çıkabilir.

İstenmeyen tüylerden kurtulma çabası, geçmişi eski Mısır a kadar uzanan bir tarihe sahiptir.Bu tarihi süreç içersinde geleneksel ağdadan, son teknoloji ürünü lazer epilasyon a kadar çok çeşitli ürün ve yöntemler bulunmaktadır.


Epilasyon Yöntemleri


Kalıcı Epilasyon Yöntemleri

Foto Epilasyon
Lazer epilasyon
Flash lamp/ IPL epilasyon
Elektroliz epilasyon
Kombine epilasyon

Geçici Epilasyon Yöntemleri

Depilatörler
Ağda-sir ağda
Cımbız -elektrikli epilatörler
Jilet

Etkisi Şüpheli Yöntemler

Bitkisel kökenli büyüme engelleyiciler ve ilaçlar
Ev tipi elektroliz epilatörler
Transdermal elektroliz epilasyon
Transcutaneus elektroliz epilasyon
Mikrodalga epilasyon
Fotoepilatörler

HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
24 Kasım 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Geçici Epilasyon Yöntemleri

Kılın deri üzerinde kalan bölümünün alınmasıyla yapılan işleme depilasyon,kılın kökünden alınması işlemi ise epilasyon olarak tanımlanmaktadır. Jilet,kıl döken krem ve jeller,elektrikli traş makineleri depilasyon yoluyla kılları temizleyen araçlardır.Bunların etkisi,bir kaç saat ile bir kaç gün arasında değişmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar

Ağda,yapışkan bantlar, cımbız,elektrikli epilatörler ise epilasyon sağlayan araç ve yöntemlerdir.Bunların etkinlikleri ise bir kaç günden bir kaç haftaya kadar uzayabilmektedir.

Depilatörler(Kıl dökücü kremler)

Yüksek asid içerikli (sodium thioglycolate, or calcium thioglycolate) gibi kimyasal maddeleri içeren kremlerin cilt üzerine sürülmesiyle bu asid içerikli maddeler kıl yapısında bulunan proteini parçalayarak kılın deri üzerinde kalan kısmını eritirler.Kıl köküne etkileri yoktur.

Etkileri 5-10 dk içinde başlar ve kişiden kişiye değişmek üzere bir kaç gün ile bir kaç hafta arasında değişir.Etkileri genellikle jiletden daha uzun sürer.

Ağız,burun, göz, genital bölge gibi hassas dokulara yakın bölgelere uygulanmamalıdırlar. Hassas cilt yapısına sahip,egzamatöz yada allerjik cilt sorunları olanların dikkatli kullanması önerilmektedir.

Depilatör için faydalı bir kaç ipucu

Kaba, kalın ve koyu renk kıllar kimyasal depilatörlere daha dirençlidirler.
Depilatörleri sıcak bir banyodan sonra cildin temiz kılların daha yumaşak olduğu bir sırada kullanın.

Depilatörleri, zedelenmiş, yara ve yanık deri üzerine asla uygulamayın.
Depilasyon sonrası bir kaç gün güneş banyosu yapmayın, güneş kremi kullanmadan güneşe çıkmayın.

Depilatör kullanıken cimrilik yapmayın kremi bol bol sürün.
Depilasyondan sonra aynı bölgede ikinci bir depilatör kullanmak için en az 28 gün bekleyin.Depilatörün uygulandığı bölgede cildin tekrar kendini yenilemesi 28 gün sürmektedir.

Ağda-Sir Ağda

Ağda eritilmiş şekerden yapılan yapışkan bir madde olup,eski Mısırlılardan beri kullanıla gelen en yaygın epilasyon yöntemlerinden biridir..Cilt üzerine hafif sıcak olarak uygulandıktan sonra kıllara yapışır ve kökünden çıkarır.Uygulama sırasında biraz ağrı duyulabilir.Erkekler gibi kalın ve derin köklere sahip kişilerde çok daha ağrılıdır.

Etkisi kişiden kişiye değişmek üzere 4-6 hf dır.Tekrar eden uygulamalar ile kıllar zayıflar ve etki süresi uzar.

Uygulama sırasında ağrı, uygulama sonrası 24 saat içinde düzelen kızarıklık dışında bir yan etkisi yoktur.

Sir ağda, yapışkan kimyasal madde içeren bantlardan oluşan modern bir ağda sistemidir.Geleneksel ağdadan farklı olarak, yapışma sadece kıla değil, cilde de olmaktadır.Bu nedenle uygulama daha ağrılı ve cilt üzeride tahriş edici etkisi daha fazla olabilmektedir.

Jilet-Traş

Erkeklerin, ergenlikten itibaren ellerinden düşürmedikleri,yüz yıllardır geçerliliğini koruyan bir depilatördür.Ucuz, etkin ve güvenlidir.Gelişen teknoloji ile birlikte, jiletlerde de kalite çok artmıştır.Krom platin esaslı jiletler ile daha keskin tıraş bıçakları üretilmiştir.Çift bıçaklı modeller daha derinden kesim olanağı sağlamıştır.Ayırıca aleovera katkılı,yumuşatıcılı,kayganlaştırıcı katkılı bıçaklar ile traş konforu artırılmıştır.

Ucuz,etkin ve pratik olmaları yanında etkinlikleri, bir kaç saat ile bir kaç gün arasındadır.Uygulama sırasında kesikler, cilt tahrişleri ve kıl batmaları sık görülür.Ayrıca hijyene dikkat edilmeyen berber salonlarında,hepatit B,hepatit C ve AİDS gibi infeksiyon hastalıkların bulaşmasına neden olan olabilmektedir.

Elektrikli Epilatörler

Döner bir cımbuz başlık ile kılları yakalayıp kökünden alan cihazlardır.Uygulama sırasında batma, yanma şeklinde ağrı duyulabilir,uygulama sonrası kıl foliküllerinini şişmesinden kaynaklanan cilt üzerinde kızarık kabartılar oluşabilir.Bunlar bir kaç saat içinde kaybolur.
Etkileri 3-8 hafta kadar sürer.

Elektrikli epilasyon un en büyük olası yan etkisi kıl köklerinde enfeksiyon gelişmesidir.Bunu önlemek için işlem öncesi ve sonrası antibakteriyel kremler sürülebilir.

Çoğu ucuza temin edilen elektrikli epilastörlerin en büyük avantajı ekonomik bir epilasyon sağlamalarıdır.Bunun yanında, ağrılı bir işlem olması ve uygulamanın uzun zaman alması en büyük handikaplarıdır.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
24 Kasım 2008       Mesaj #3
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Lazer Epilasyon

Lazer, kabaca tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış ışık demektir.Belirli dalga boylarındaki lazer ışınları koyu renkli maddeler tarafından tutulmak suretiyle enerjilerini bu maddelere aktararak ısı enerjisine dönüşürler.Bu özellikten yararlanarak lazer ışığı tıpta 40 yıldır çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.Epilasyon amacıyla kullanım 1990 ların sonlarında yaygınlaşmaya başlamıştır. Lazer epilasyonda prensip,kıl folikülünde yerleşmiş bulunan melanin adı verilen renk maddesinin lazer ışığı tarafından tutularak ısıya dönüşmesini sağlamak daha sonra da ortaya çıkan bu ısı enerjisi ile kıl folikülünü tahrip etmektir.

Avantajları
  1. Hastaların çoğunda kalıcı veya uzun dönemli epilasyon sağlar
  2. Tekniğine uygun yapılırsa güvenilir bir yöntemdir
  3. Bacak, sırt gibi geniş alanlarda uygulama olanağı sağlar
  4. Göreceli olarak daha az ağrılı bir yöntemdir,hastaların çoğu tedaviye rahatlıkla uyum sağlar
  5. Tekrar büyüme olsa bile oluşacak tüyler zayıf açık renkli kozmetik önemi zayıf tüyler şeklindedir
  6. Hızlı bir yöntemdir 4-5 saatte vucuttaki tüm tüyler temizlenebilir
  7. Cilt üzerine toksik yada allerjik bir yan etkisi yoktur,cildi tahriş etmez, kalıcı yara izi bırakmaz,kanserojen olduğunu gösteren kanıt yoktur .
  8. Batık kılların ve kıl dönmelerinin tek tedavi yöntemidir.
  9. Cilt enfeksiyonu ve bulaşıcı hastalık riski yoktur.
Dezavantajları
  1. Lazer epilasyon tıpta yaklaşık 10 yıldır kullanıldığından,uzun dönem etkinliği ve güvenliği hakkında yeterli bilgi ve bulgu henüz tam olarak oluşmamıştır.
  2. Klinik yanıt her hastada aynı şekilde olmadığından kesin bir başarı oranı verilememektedir.
  3. Nüks oranları tam olarak bilinmemektedir, her hastada farklı nüks oranı söz konusudur.Tedaviye en iyi yanıt acık renkli ten,koyu renkli kıl profiline sahip kişilerde gerçekleşmekle birlikte nüks oranı hakkında önceden tahmin yapmak imkansızdır.
  4. Beyaz-gri,kızıl ve sarı renk kıllara genellikle etkinlik göstermez
  5. Bronzlaşmıs ciltlere lazer epilasyon yapılamaz,rengin açılmasını beklemek gereklidir.
  6. Tekniğine uygun yapılmayan lazer epilasyon tedavileri sırasında yanık,yara,deride renk değişiklikleri görülebilir.Bunların çoğu geçici yan etkiler olmakla birlikte kalıcı ve tıbbı tedavi gerektirecek kadar ciddi de olabilir.
  7. Gözlere zararlıdır, özel koruyucu gözlük takılması zorunludur.
  8. Elde tersine yeterli kanıt olmamasına karşın gebelerde kullanılması önerilmez,
  9. Herpesli (uçuk hastalığı) bölgelerde,sedef hastalığı olanlarda,prekanseroz cilt lezyonu olanlarda,cilt enfeksiyonlarında lazer epilasyon yapılamaz.
  10. Lazer epilasyonun seans başına birim maliyeti yüksektir,toplam tedavi maliyeti düşünüldüğünde ise elektroliz epilasyondan daha pahalı değildir.
  11. Bazı hastaların lazer epilasyon sırasında ağrı duyumsaması çok fazla olabilir.
  12. Bazı hastaların cilt profili lazer epilasyon için başlangıçta çok ideal gibi görünse bile tedaviye yanıt alınamayabilir.
Lazer Epilasyonla İlgili Büyük Yalanlar
  1. Ağrısız tek epilasyon yöntemidir. Günümüzde hiçbir epilasyon yöntemi ağrısız değildir,kişiden kişiye değişen ağrı eşiğine bağlı olarak lazer epilasyon sırasında da ağrı duyulabilir.Bu ağrı bazı hastalarda lazer epilasyonu sürdüremiyecek kadar şiddetli bile olabilir.Genellikle cilde lastik çarpması şeklinde tanımlanabilecek ve tolere edilebilir bir ağrı duyulabilir.En fazla ağrı duyulan bölge bikini bölgesidir. Ayrıca erkeklerde ve koyu kalın kıllara sahip kişilerde ağrı duyumsama daha şiddetli olabilmektedir.
  2. Ömür boyu kılsız bir yaşam.Lazer epilasyon kesin kalıcı epilasyon sağlayan iki yöntemden biridir, ancak bu her hasta için geçerli değildir.Lazer epilasyon yaptırmayı düşünen kişilerin en önemli beklentisi sağlanan epilasyonun ömür boyu süreceğine dair inançtır. Bu inancı lazer epilasyon merkezleri ve lazer cihazı üreticileri de desteklemekte böylece beklentiler yükselmektedir. Doğrusu şudur,günümüzde mutlak ömür boyu epilasyon garantisi veren hiçbir yöntem bulunmamaktadır,buna lazer epilasyon da dahildir.Her ne kadar son yılarda üretilen ve teknolojisi geliştirilen lazer epilasyon cihazları(long pulsed alexandrite, pulsed diode,long pulsed nd Yag ) ile kalıcı epilasyon sağlama yolunda çok önemli adımlar atılmış ve bu durum yapılmış bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.Ancak en yeni ve en etkili lazer epilasyon cihazı ile bile her hastada % 100 kalıcı epilasyon sağlama garantisi bulunmamaktadır.
  3. Lazer epilasyon kanser yapar,bu da elektroliz epilasyon sektörü tarafından üretilen bir yalandır.Her ne kadar lazer epilasyonun tıpta kullanım nisbeten yeni de olsa lazer tekniği yeni değildir. Yarım yüzyıldır, lazer tıpta değişik alanlarda kullanılmaktadır ve kansere neden olduğuna dair inandırıcı bilimsel kanıt bulunmamaktadır.Lazer enerjisi sadece,ciltte prekanseroz lezyonları bulunan kişilerde kansere dönüşümü tetikleyebilir.Bu lezyonlar lazer dışında herhangi bir uyaran tarafından da tetiklenebilir.Örneğin cildinde böyle kanser öncüsü hastalıklar olan kişiler, güneş ışığı, solaryum, enfeksiyonlar,radyasyon, kronik travma gibi uyaranla maruz kaldıklarında da kansere dönüşüm hızlanabilir. Lazer epilasyon yapılacak bölgede şüpheli bir cilt bozukluğu varsa buraya lazer uygulamadan önce bir dermatoloji uzmanına danışmak olası komplikasyonları önlemede en emin yoldur.
Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır

Lazer epilasyon uygulamadan önce birkaç hafta önce kıl köküne zarar veren ağda, cımbız gibi yöntemlere son verilmiş olması gereklidir.Çünkü lazer enerjisi ancak gelişme evresinde bulunan kıl kökü hücresine etki etmektedir.Daha önceden cımbızla kılın çekilmiş olması lazerin etki edeceği kıl kökünü de ortadan kaldıracağı için beklenen fayda sağlanamaz. Lazer epilasyondan önce kılların deri üzerinde kalan yüzeyel kısımları jiletle kesilmelidir,jilet kullanımı sanıldığının aksine kıllanmayı artırıcı etki yapmaz. Lazer uygulanacak cildin güneşde bronzlaşmamış olması gereklidir.Bronze ciltlere lazer uygulanması önerilmez.Lazer epilasyon sonrasında da bir süre ultraviyole koruyucu kremler kullanılması olası renk bozuklarını önlemek için gereklidir. Lazer epilasyon uygulanacak kişilerin beta karoten içeren ilaçlar kullanması(A vitamini gibi) yada karotenden zengin besinler(havuç, portakal gibi turuncu besinler)ile uzun süredir beslenmiş olmak laser epilasyonun etkinliğini azaltabileceğinden bu tür ilaçlar ve besinler kesilmelidir.

Epilasyon Amaçlı Lazer Tipleri

Lazer epilasyon amacıyla kullanılması onaylanmış 4 tip de lazer cihazı bulunmaktadır.Bu lazerler dalga boylarına göre tiplendirilirler.Lazer epilasyonda dalga boyunun çok büyük önemi vardır.Çünkü kullanılan lazerin dalga boyuna göre melanine hassasiyet artıp azalmaktadır. Melanin cilde kahve rengi veren bir pigmentdir. Derinin tüm katmanlarında bulunur ancak en çok kıl folikülü etrafında yoğunlaşmıştır. Koyu tenlilerde deride serbest melanin fazla, acık renklilerde azdır.Uygulanan lazer enerjisi yapısı gereği melanin tarafından tutulmakta ve enerjisini melanine aktarmaktadır.Bu sırada ortaya çıkan sıcaklık 60 C dereceye kadar yükselebilmektedir. Bu yüksek ısı hem melanini hem de etrafında bulunan komşu dokuları tahrip etmektedir. Melanine en yakın komşu doku da kıl folikülü olduğundan bu sırada kıl folikülü de tahrip olmaktadır.Lazer epilasyon aslında tam olarak, kurunun yanında yaş da yanar durumudur. Kullanılan lazerin dalga boyu ne kadar kısa ise melanin tarafında tutulma oranı o nisbette artar.Ancak bu durum başlıca iki soruna yol açar,birincisi melaninin tahrip olma oranı arttığından cilde rengi veren bu pigmentteki azalma ve sonuçta ciltte açık renk beneklenmeler şeklinde pigmentasyon bozuklukları görülebilir.2. olarak da lazer enerjisinin büyük bölümü derinin yüzeyindeki serbest melanin tarafından tutulduğundan kıl folikülüne ulaşabilen lazer enerji miktarı azalır bu da kıl folikülü üzerindeki tahribat düzeyini azaltır. Aşağıda dalga boylarına göre lazer tipleri verilmiştir.
  • Ruby Lazer 694 nm
  • Alexandrite Lazer 755 nm
  • Diode Lazer 800-810 nm
  • Nd Yag Lazer 1064 nm
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
20 Aralık 2008       Mesaj #4
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Karınca Yumurtası Yağı - Tala Nedir ?


grP8l18mL6my


Tala Karınca Yumurtası Yağı, ortadoğudan dünyaya yayılan geçmişten beri kullanılan acısız , iğnesiz istenmeyen tüylere etkili bir çözüm ürünüdür .

Talanın kullanım şekli :

Vücudumuzdaki tüylü bölgeyi herhangi bir yöntemle tüylerinizden arındırdıktan sonra karınca yumurtası yağını tüylerden temizlenen bölgeye elinizle masaj yaparak sürün. Bu işlemi 4-5 kere geceleri yatmadan önce yapmanız ilk seans için yeterli olacaktır. İlk seans sonrasında tüylerinizin belirgin bir şekilde azaldığını fark göreceksiniz . İlerleyen aylarda aynı yöntemle işleme devam ediniz . 4-6 seans( 4-6 ay ) sonrasında tüylerinizden tamamen kurtulmuş olacaksınız .

Günümüzde kadınlarının epilasyon ve diğer tüy dökme yöntemlerini tercih etmeleri yanında halen eski kültürlere alışkın olan insanlar tamamen doğal bir ilaç olan karınca yumurtası yağını tüy dökmede en etkili ve en kalıcı yöntem olarak kabul etmektedirler .


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2009       Mesaj #5
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve tesiri, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.

Lazer, kabaca tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış ışık demektir. Belirli dalga boylarındaki lazer ışınları koyu renkli maddeler tarafından tutulmak suretiyle enerjilerini bu maddelere aktararak ısı enerjisine dönüşürler.Bu özellikten yararlanarak lazer ışığı tıpta 40 yıldır çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Lazer epilasyonda prensip, kıl folikülünde yerleşmiş bulunan melanin adı verilen renk maddesinin lazer ışığı tarafından tutularak ısıya dönüşmesini sağlamak daha sonra da ortaya çıkan bu ısı enerjisi ile kıl folikülünü tahrip etmektir. (Bu sırada ortaya çıkan ısı kıl kökü hücresini tahrip eder. Tüylerdeki melanin cilttekine göre daha konsantredir. Bu da cildin zarar görmesini önler. )


Lazer Epilasyonun Avantajları

- Hastaların çoğunda kalıcı veya uzun dönemli epilasyon sağlar
- Tekniğine uygun yapılırsa güvenilir bir yöntemdir
- Bacak, sırt gibi geniş alanlarda uygulama olanağı sağlar
- Göreceli olarak daha az ağrılı bir yöntemdir,hastaların çoğu tedaviye rahatlıkla uyum sağlar
- Tekrar büyüme olsa bile oluşacak tüyler zayıf açık renkli kozmetik önemi zayıf tüyler şeklindedir
- Hızlı bir yöntemdir 4-5 saatte vucuttaki tüm tüyler temizlenebilir
- Cilt üzerine toksik yada allerjik bir yan etkisi yoktur,cildi tahriş etmez, kalıcı yara izi bırakmaz,kanserojen olduğunu gösteren herhangi bir kanıt yoktur .
- Batık kılların ve kıl dönmelerinin en öenemli tedavi yöntemidir.
- Cilt enfeksiyonu ve bulaşıcı hastalık riski yoktur.


Lazer Epilasyonun Dezavantaj ve Yan Etkileri

- Klinik yanıt her hastada aynı şekilde olmadığından görüşme yapılarak kıl yapısı değerlendirilmeden kesin bir başarı oranı verilememektedir
- Nüks oranları tam olarak bilinmemektedir, her hastada farklı nüks oranı söz konusudur.Tedaviye en iyi yanıt acık renkli ten,koyu renkli kıl profiline sahip kişilerde gerçekleşmekle birlikte nüks oranı hakkında önceden tahmin yapmak imkansızdır.
- Beyaz-gri,kızıl ve sarı renk kıllara genellikle etkinlik göstermez
- Bronzlaşmıs ciltlere lazer epilasyon yapılamaz, rengin açılmasını beklemek gereklidir.
- Tekniğine uygun ve işin uzmanı olmayan kişilerce yapılan lazer epilasyon tedavileri sırasında yanık, yara, deride renk değişiklikleri görülebilir. Bunların çoğu geçici yan etkiler olmakla birlikte kalıcı ve tıbbı tedavi gerektirecek kadar ciddi de olabilir.
- Gözlere zararlıdır, özel koruyucu gözlük takılması zorunludur.
- Elde tersine yeterli kanıt olmamasına karşın gebelerde kullanılması önerilmez,
- Herpesli (uçuk hastalığı) bölgelerde, sedef hastalığı olanlarda, prekanseroz cilt lezyonu olanlarda, cilt enfeksiyonlarında lazer epilasyon yapılamaz.
- Lazer epilasyonun seans başına birim maliyeti yüksektir, toplam tedavi maliyeti düşünüldüğünde ise elektroliz epilasyondan daha pahalı değildir.
Quo vadis?
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
25 Mart 2009       Mesaj #6
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Lazer Epilasyon

Epilasyon erkek ve kadın için saç ekimi cilt bakımı (cilt bakım) kadar önemlidir. Hem kadınlar hem erkekler en önemli estetik sorunlarından biri olan aşırı tüylenme probleminden kurtulmak için asırlardır değişik yöntemler kullanılır. Ancak ağda, traş ve kimyasal dökücülerle istenilen sonuçların elde edilmediği bir gerçek. Bu yöntemlerin uygulanmasındaki güçlüklerin yanı sıra, ortaya çıkan birçok sorun nedeniyle doktorlar, lazer epilasyon merkezlerinde lazer epilasyon öneriyorlar.

Hanımlar ağırlıklı olarak koltukaltı, bacak, bıyık ve bikini bölgesi epilasyonunu tercih ederken, erkekler özellikle sırt bölgesine lazer epilasyon uygulatmayı tercih ediyor (lazer epilasyon merkezi).

Lazerle epilasyon uygulamasının diğer yöntemlere göre en önemli üstünlüğü, bir defa bir tüyden fazlasını ortadan kaldırabiliyor. Lazerli epilasyon sırt, omuz, kol, bacak ve yüz gibi daha geniş alanların istenmeyen kıllardan hızla arındırılması mümkün kılıyor. Hepsinden önemlisi lazer epilasyon istenmeyen kılların ortadan kaldırılmasında güvenli, hızlı, etkili, yan etkisi olmayan ve acı vermeyen bir alternatif olarak sunuluyor.

Her yaşa ve herkese uygulanabilen lazer epilasyon, iğneli epilasyona göre de bir çok üstünlüğe sahip. İğneli epilasyonun daha yavaş ve ağrılı bir işlem olduğuna dikkat çeken lazer epilasyon uzmanları şu bilgiyi veriyor: "İğneli epilasyonda her tüy folikülüne iğne en az bir defa batırılmaktadır ve tüy büyümesini yavaşlatmak için tüy folikülü elektrik şokuyla yakılmaktadır. lazer epilasyon istenmeyen kıl alanını taramak için lazer ışınının altındaki alan tüm tüylerden arındırılmış olur. Ayrıca kişi hemen kozmetik ürünler ve su ile temas edebilir."


LAZER EPILASYON NASIL YAPILIR?
lazer epilasyon üç basamaklı yumuşak bir süreçten oluşuyor. İlk önce tedavi edilecek alan temizleniyor. Sonra bu bölgedeki uzun kıllar kısaltılıyor ve yaklaşık 2 santimlik mesafeden saniyede 2 atış yapılarak her atışta 1,5 santimlik daire şeklinde bir alan lazerle taranıyor. Lazer enerjisi deriden geçip tüy folikülündeki pigment tarafından emiliyor. Saniyeden daha kısa sürede tüm tedavi edilen tüy folikülleri etkisiz hale getiriliyor. Tedavi edilecek alanın genişliğine balı olarak tedavi birkaç dakikadan bir saate kadar sürebiliyor. Tedaviden sonra, en fazla bir birkaç gün içinde tüyler kendiliğinden dökülüyor.Ardından hemen normal aktivitelere dönülebiliyor.

Depilasyon yöntemleri
Depilasyon geçici olarak kıllardan kurtulma yöntemleridir, kısa süreler ile ömür boyu tekrar etmek gerekir.
Kıl dökücü ürünler: Cilt yüzeyinin hemen altındaki tüyleri çözer ve 2-3 gün sonra yine çıkar. Yüzeydeki koruyucu tabakaya zarar verebilir.
Cımbız: Foliküle zarar verir. Kan akışını hızlandırarak tüylerin kalın ve çok çıkmasını sağlar.
Cımbız yöntemli aletler : Silk epillerdir. Yine kan akışı hızlanır.
Klasik ve sir ağdalar: Klasik ağda, şeker, su ve limon karışımı ile yapılan bir tür şekerlemedir. Ağda yapılacak yerin çok temiz olması gerekir. Ağda sıcakken kılların çıkış yönüne doğru sürülüp tersten çekilmesi gerekmektedir.

Kıl Yapısı
Vücudumuzdaki kılların tamamen yok edilmesi için kılın yapısını ve büyüme dönemlerini çok iyi bilmek gerekir. 3 değişik kıl vardır.
Lanugo : Anne karnında bebekte oluşan koruyucu kıllardır. Doğum sonrası zaman içinde dökülür.
Verüs : Renkleri koyu değildir. Yumuşak ve ince olup 2 cm'den fazla uzamazlar; kökleri yüzeye yakındır.
Terminal : Vücudun belirli bölgelerinde yer alırlar. Uzun, kalın ve koyu renklidirler.

Kılın Büyüme Dönemleri
Kıl büyürken 3 aşamadan geçer:
Anagen : Folikülün dibinde yeniden yapılanmadaki aktif dönemdir. Kılın en sağlıklı ve hızlı büyüdüğü devredir. Kıl, köküne tam olarak bağlıdır. Epilasyon yapılırken, kıl tamamen ortadan kalkar. Kılların %80'i anagen evresini yaşarken, %20-30 katagen veya telagen dönemdedir.
Katagen : Anagen dönemden sonra gelen kıl gelişimin yavaşladığı evredir. Kıl kökü ile folikül bağlantısı zayıf olduğundan kılda büyüme durmuştur. Bu dönem ortalama 2-3 hafta sürer.
Telagen : Kılların ürediği keselerde tüm faaliyetin durduğu dönemdir ve katagenden sonra gelir. Kıl bu evrede dinlenmeye çekilmiştir.Bu dönem 2-4 ay sürer. Üretim yeniden başlayınca yeni kıl eskiyi atar.

Gereksiz kıllar neden çıkar:
• Soya çekim
• Hormon dengesizliği
• Bezlerin deformasyonu
• Cımbız ve benzer işlemler ile kıl köklerinin güçlendirilmesi
• Ergenlik ve menopoz çağı
• Doğum sonrası hormonal nedenler
• Doğum kontrol hapları
• Kortizon kullanımı
• Depresyon
• Adrenalinin fazla salgılanması

Epilasyon uygulanmayacak kişiler:
• Astım hastaları
• Egzama ve mantar problemi olanlar
• Hepatit B hastaları
• Açık yaralar
• Epilepsisi olanlar ve spatikler
• Hamileler
• Kalp pili, metal, protez taşıyanlar
• Açık kalp ameliyatı olanlar
• Çok düşük ve yüksek tansiyonu olanlar
• Yaşı küçük olanlar

Epilasyon yapılmayacak bölgeler:
• Kulak ve burun içleri
• Et benleri üzeri
• Ana damar üzeri
• Saç dipleri ve kaş üzeri

uzay adamı - avatarı
uzay adamı
Ziyaretçi
6 Mayıs 2009       Mesaj #7
uzay adamı - avatarı
Ziyaretçi
bu bölümde soru sorulurmu bilmiyorum ama en uygun içerik burasıdır sanıyorum. elektirikli epilatörler hakkında bilgi almak istiyorum:
hangi marka epilatör daha kaliteli?

şahsen kullanmış yada bilgisi olanların fikirlerini bekliyorum beğendikleri yada beğenmedikleri özellikleriyle yazarsanız sevinirim

Benzer Konular

28 Nisan 2015 / HANDSOME Sağlıklı Yaşam