Arama

Chumbawamba

Güncelleme: 26 Kasım 2008 Gösterim: 1.863 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
26 Kasım 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Chumbawamba
Chumbawamba2
İngiliz anarşist folk, punk, dance ve dünya müziğinden örnekler gösteren Chumbawamba, 1982 yılında “The Passion Killer” ve “Chimp Eats Banana” gruplarının bir araya gelmesiyle oluştu. Leeds’deki bir evde buluşan ve burada kayıtlar oluşturan topluluk, savaş karşıtı ve hayvan hakları gibi organzisyonlarda sahne almaya başladı. 1983 yılında Sky And Trees adlı plak şirketini oluşturan Chumbawamba, aynı sene içerisinde “Be Happy Despite It All” adlı kaydın ardından 1984 senesinde “Another Year Of The Same Old " ve “Common Ground” kaset kayıtlarını çıkarttı. 1985 yılında ise Agit-Prop plak şirketini kurarak “Revolution” adlı single’ı hazırlayan grup, 1986 yılında Bob Geldof’un organizasyonu Live Aid’de sahne aldı. Bu konser sonrası dünya politikası içerisinde daha çok bulunmak isteyen Chumbawamba, aynı sene içerisinde “Pictures Of Starving Children Sell Records” adındaki ilk uzun albümünü yayınladı.
Sponsorlu Bağlantılar
1987 senesinde “Never Mind The Ballots” adlı 2. albümünü çıkartan Chumbawamba, bu albümle politikacıları eleştirerek dünyanın daha haklı bir politika uygulaması mesajını verdi. 1988 senesinde ise “English Rebel Songs 1381-1984” adlı albümüyle eski geleneksel İngiliz şarkılarını baştan yorumlayan grup, bu albümde hiçbir enstrüman kullanmayarak sadece vokallerle kayıtları oluşturdu.
1990 yılına gelindiğinde anarşist kökenlerini bir yana bırakıp daha ‘pop’ kökenli bir sounda bürünen Chumbawamba, aynı sene “Slap!” adlı albümü yayınladı. 1992 yılında ise sample kullanılarak hazırlanan “Shhh” albümünün ardından grup, One Little Indian adlı bağımsız plak şirketiyle anlaştı.

1994 yılında “Anarchy” albümünü çıkartan Chumbawamba, albümde toplu grevler, eşcinsel düşmanlığı ve faşizm konularına değindi. 1995 senesinde “Showbusiness” adlı konser albümünün ardından One Little Indian şirketinden son olarak “Swingin’ With Raymond” albümünü sevenlerine ulaştıran grup, 1997 senesinde mesajlarını daha fazla insana ulaştırabilmek amacıyla EMI ile çalışmaya başladı.

1997 senesinde EMI etiketiyle “Tubthumper” adlı albümü piyasaya süren Chumbawamba, bu albümde yine politik mesajlarda bulundu. Albümden çıkan ilk single “Tubthumping”, İngiltere listelerinde 2 numara olurken, Amerika listelerinde 6 numaradaydı. Parça, grubun daha fazla müzikseverle tanışmasına yardımcı olurken, aynı zamanda birçok film, dizi,reklamda; hatta World Cup 98 oyununun açılış müziği olarak da kullanıldı.
1999 senesinde Negativland grubuyla beraber “The ABCs of Anarchism” adlı EP’yi Seeland Records etiketiyle çıkartan Chumbawamba, 2000 senesinde “WYSIWYG” adlı albümün ardından 2001 senesinde EMI ile olan ilişkisini bitirdi.

2002 senesinde MUTT Plak Şirketi’ni oluşturan Chumbawamba, aynı sene “Readymades” adlı albümü çıkarttı. 2004 senesinde ise “Un” adlı albümü yayınlayan grup, bu albüme dünya müziğinden motifler ekledi. Elektronik altyapısıyla da dikkat çeken “Un” albümünden çıkan tek single “On Ebay” oldu.

2005 senesini İngiltere ve Avrupa’da konserlerle geçiren Chumbawamba, aynı senenin Ekim ayında “A Singsong And A Scrap” adlı albümü sevenlerine ulaştırdı. Albümde Coope Boyes And Simpson, Andy Cutting ve Oysterband grubundan John Jones ile Ian Telfer konuk müzisyen olarak yer alırlarken, albümden çıkan ilk single “Fade Away” oldu.
2006 senesinde “Get On With It” adlı konser albümünü yayınlayan Chumbawamba, şu günlerde birçok folk festivaline katılarak hayranlarıyla buluşuyor.

[flasht=http://img345.imageshack.us/img345/1771/msxbilgi1ld.swf]width=365 height=20[/flasht]

Son düzenleyen KisukE UraharA; 26 Kasım 2008 19:50
Gerçekçi ol imkansızı iste...