Arama

Talaş Böreği Tarifi

Güncelleme: 9 Haziran 2012 Gösterim: 2.486 Cevap: 1
ÖmÜrCeK - avatarı
ÖmÜrCeK
Ziyaretçi
3 Aralık 2008       Mesaj #1
ÖmÜrCeK - avatarı
Ziyaretçi
TALAŞ BÖREĞİ
Malzemeler:
Sponsorlu Bağlantılar
10 adet milföy hamuru,
½ kg hindi but kuşbaşı,
1 çay kaşığı karabiber,
3-4 yemek kaş.konserve bezelye,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kekik,
3-4 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 yumurta,
3 soğan,
1 havuç.

Talaş Böreği Tarifi

Yapılışı:
Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince tereyağını
ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Kekik, karabiber ve tuzotu ekleyin. Karıştırıp bezelyeleri ilave edin. 2 adet milföy hamurunu ayırın. Tezgahı unlayıp herbir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin. Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın

Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
9 Haziran 2012       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Börek Tarifleri - Talaş Böreği
Talaş böreği
Sponsorlu Bağlantılar
talat
Malzemeler
  • 5 su bardağı un (yarım bardak açma payı için)
  • 1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 bardaktan az su
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım kg. küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 1 kaşık yağ
  • 1 kaşık salça
  • 1 soğan
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
  1. Et, küçük doğranmış soğan, yağ ile kavrulur.
  2. Salça konup biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  3. Biraz soğuyunca salçasından süzülür.
  4. Unun ortasına yoğurt, sirke, zeytinyağ, tuz konup karıştırılır.
  5. Su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılıp iyice özleştirilir.
  6. Nemli bez altında 10- 15 dakika dinlendirilir.
  7. Son olarak 3 mm. İnceliğinde açılıp 10- 12 cm parçalara kesilir.
  8. Salçasından süzülen et hamurların ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirerek tepsiye dizilir.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.

theMira

Benzer Konular

3 Aralık 2008 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
15 Ekim 2009 / asla_asla_deme Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
21 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
14 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular