Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Ben de aynı durumda kaldım iki ayrı firmada...
Birisinden 3 ay maaş alacağım kaldı diğerinden 5 ay...Hep iyi niyetlerine inandığımdan ha bugün ha yarın bizim mağduriyetimizi giderirler diye tüm ekonomik dengelerimi bozacak derecede, onları yarı yolda bırakmamak adına, sabrettim ve birsürü sıkıntıya katlandım...
Ama inanın karşılığında elime hiçbir şey geçmedi birikmiş borçlar hariç tabiii...Ve bu anlattığım olaylar 2006 Ağustos-2008 şubat arasında oldu. Hala iki firmadan da alacağımı alamadım.... Üstelik düştüğüm maddi sıkıntıları gerekçe göstererek alacağımı talep ettiğimde "iş mi yaptın da parasını istiyosun?" gibi terbiyesizce ve utanmazca bir ifade bile duydum bir süre sonra...Kısacası " havada bulut sen alacağını unut" dediler bana...Hani nerde iyiniyet , iş ahlakı vs...??? Şimdi iki patronum da bir sürü çalışanın ahını almış halde , X4 jeepleri ile aç geziyorlar...Haram olsun onlara !!! Hadi firmalardan biri böyle çıktı da , ikincisi de mi tesadüfen karaktersizlik etti?
Kısacası iş hayatınızda duygularınızla değil mantığınızla hareket etmenizi öneririm size... İnanın "yokluk mertliği bozuyor" ve emeğinizin hakkını alamadığınız gibi bir de gerekçe olarak sizin iş yapmamanızı gösterebiliyorlar....Dolayısıyla bir süre sonra "lanet olsun size !!!" diyip ( hatta ben "Lanet olsun içimdeki insan sevgisine" bile dedim

) içine düştüğünüz maddi bunalımlarınızla başbaşa kalıyorsunuz ...Adamlar iki cümle ile alacak malacak hesabınızı sıfırlıyorlar...
Bence fazla vakit kaybetmeden geçiminizi idame ettireceğiniz yeni bir iş arayışına girin ki bu zamanda iş aramakla ekstradan 3-5 ay daha kaybınız olmasın. Zira çalışırken iş bulmak daha kolay olur genelde...
Herşeyin hayırlısı olur umarım...Kolay gelsin...