Ziyaretçi
MALZEMELER
500 gr dondurulmus mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet küçük soğan
2 Çorba kaşığı un
4 Su bardagi süt
2 Su bardagi su, etsuyu veya tavuk suyu (et suyu kullandiginizda yağı 2 kaşığa indirin.)
5-6 Dal maydanoz
YAPILIŞI
Soğanı ince yarım halka seklinde doğrayın.
Mısırlari yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin.
Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembelesene kadar kavurun.
Sonra unu ilave edin ve kısık ateste un kokusu gidene kadar kavurun.
Püre haline getirdiginiz mısırı tencereye ekleyin ve devamli karistirarak kısık ateste 2 dakika pisirin.
Soguk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın.
Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.
10 Dakika kısık ateste kaynadiktan sonra,servis
kaselerine alin.
Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
500 gr dondurulmus mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
Sponsorlu Bağlantılar
1 Adet küçük soğan
2 Çorba kaşığı un
4 Su bardagi süt
2 Su bardagi su, etsuyu veya tavuk suyu (et suyu kullandiginizda yağı 2 kaşığa indirin.)
5-6 Dal maydanoz
YAPILIŞI
Soğanı ince yarım halka seklinde doğrayın.
Mısırlari yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin.
Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembelesene kadar kavurun.
Sonra unu ilave edin ve kısık ateste un kokusu gidene kadar kavurun.
Püre haline getirdiginiz mısırı tencereye ekleyin ve devamli karistirarak kısık ateste 2 dakika pisirin.
Soguk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın.
Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.
10 Dakika kısık ateste kaynadiktan sonra,servis
kaselerine alin.
Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın