Arama

Medeniyetler İttifakı

Güncelleme: 23 Mart 2007 Gösterim: 2.441 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Medeniyetler İttifakı
Ad:  medeniyetlerittifaki.jpg
Gösterim: 253
Boyut:  27.0 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Medeniyetler İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Hükümet Başkanı J.L.R. Zapatero’nun öncülüğüyle başlatılan, Üst Düzey Grubun rehberliğinde sürdürülen bir Birleşmiş Milletler projesidir. Yirmi kişiden oluşan Üst Düzey Grubun Eşbaşkanlığını Türkiye'den Devlet Bakanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Aydın ve İspanya'dan UNECO eski Genel Sekreteri Federico Mayor yürütmektedir.Projenin Sekreteryası New York’ta Birleşmiş Milletler’de faaliyet göstermektedir. Ayrıca çeşitli hükümetlerden ve uluslar arası organizasyonlardan oluşan Dostlar Grubu projeye destek vermektedir.
Proje çerçevesinde Üst Düzey Grup medeniyetler arasında anlaşmazlıkların ve çatışmaların önlenmesi, uzlaşma çabalarının desteklenmesi, barış, hoşgörü ve işbirliğinin geliştirmesine yönelik eylem eksenli bir rapor üzerinde çalışmaktadır. 2006 yılının sonunda tamamlanacak olan bu rapor Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğine sunulacaktır. Söz konusu raporu hazırlamak amacıyla dört uluslararası toplantı planlayan Medeniyetler İttifakı Projesi, bu toplantılardan ilkini Mallorca'da, ikincisini Doha'da, üçüncüsünü Dakar’da gerçekleştirmiştir. Dördüncü ve son toplantı Kasım 2006 içinde İstanbul'da yapılacaktır. Proje medeniyetler arasında diyalog ve ittifakı sağlamak amacıyla yerel ve bölgesel faaliyetleri ve işbirliğini teşvik etmekte, bu konuda katkıda bulunacak tüm birey ve kuruluşların düşünce ve önerilerini dikkate almaktadır.

MEDENİYETLER İTTİFAKI
Rapor Dosyası

Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: pdf Medeniyetler İttifakı.pdf (344.1 KB, 303 gösterim)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mart 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Medeniyetler İttifakı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


Medeniyetler İttifakı fikri ilk kez İspanya Başbakanı Luis Rodriguez Zapatero'nun 21 Ekim 2004'te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ortaya atıldı.
Eylül 2005'de inisiyatifin çerçevesini belirlemeleri amacıyla çeşitli ülkelerden bilim adamı ve devlet adamlarından oluşan Üst-Düzey Akil Adamlar Gurubu oluşturuldu. İspanya'nın Palma de Mallorca kentinde gerçekleştirdi. 25-28 Şubat 2006 tarihleri arasında Katar'ın Doha kentinde ikinci toplantı yapıldı. Üçüncü toplantısını ise Mayıs 2006'da Dakar'da gerçekleştirdi. Medeniyetler İttifakı girişiminin nihai taslağının kamuoyuna açıklandığı dördünücü toplantı 13-15 Kasım 2006 tarihlerinde İstanbul'da yapıldı. Medeniyetler İttifakı, ilk toplantısını 27-29 Kasım 2005 tarihlerinde Raporda Batı ve İslam dünyası arasındaki gerilimin dini değil politik olduğunun altı çizildi.

Benzer Konular

21 Kasım 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
5 Aralık 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
11 Mart 2007 / Misafir Siyasal Bilimler
25 Aralık 2012 / Misafir Soru-Cevap