Ziyaretçi
CevizSosluMakarna
Malzemeler
Yarım paket makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos malzemesi:
1 Su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
3 diş sarımsak
Yarım taze ekmek içi
1 çay kaşığı pul biberi
Yeteri kadar tuz
Yemeğin Tarifi
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.
Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.
Erişte (4 Kişilik)
Malzemeler
1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz
Yemeğin Tarifi
Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım. Cevizi tencereye alarak kavuralım.
Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım. Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.
Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.
IspanaklıMakarna (8 Kişilik)
Malzemeler
1 Paket Burgu Makarna
1.5 Kase Ayıklanmış Ispanak
1.5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmiş Kırmızı Biber
3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
1) lspanakları bol suda yıkayın. Diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayıp süzün.
2) Ispanaklar soğuyunca elinizle sıkıp iri iri doğrayın. Biberleri süzüp dilimleyin.
3) Maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın. Derin bir kasede labne peynir, kıyılmış biber ve maydanozu karıştırın. Sütü ilave edip yumuşak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karıştırın. Makarnayı bol tuzlu suda başlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip sarımsağı ilave edin. Sararıncaya kadar kavurup yağdan çıkarın. Aynı yağa çam fıstıgını ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak kavurup ateşten alın. Kavrulan fıstıkları peynirli karışıma ilave edip harmanlayın.
4) Hazırladığınız peynirli karışımı makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Derin bir cam kaseyi hafıfçe ısıtın. Makarnalı karışımdan bir kat yayıp üzerine ıspanak döşeyin. En üstte makarnalı karışım kalacak şekilde malzemeyi kat kat döşeyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
Deniz Mahsülleri Fırın Makarna (1 Kişilik)
Malzemeler
15 gr somon balığı
5 adet dilimlenmiş zeytin
1 çay kaşığı fesleğen
Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
Yarım domates
1 adet taze soğan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardağı beşamel sos
Yarım çay kaşığı toz muskat
1/6 paket fıran makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı)
15 gr fener balığı
15 gr lüfer
1 su bardağı fesleğenli domates sos
1/6 bağ taze nane
Yemeğin Tarifi
Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün. Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıkları bir tavada soteleyin. İçerisine taze soğan, doğranmış domates, fesleğen ve zeytin ilave ederek harç yapın. Bu harç ile haşladağınız makarnayı karıştırın.
Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin. Fırından çıktıktan sonra düz bir servis tabağı içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun.
Bonfile Soslu Lingunie (1 Kişilik)
Malzemeler
80 gr bonfile
3 adet kestane mantarı
1 çay bardagı demiglas sos
1/4 soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı krema
110 gr lingunie makarna
1 yemek kaşığı zeyitinyağı
1/6 bağ taze nane
6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin
4 adet çeri domates
Yemeğin Tarifi
Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.
Haşlanmış lingunie makarna ile karıştırın. Çukur tabağa koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun.
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
Yarım paket makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos malzemesi:
1 Su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
3 diş sarımsak
Yarım taze ekmek içi
1 çay kaşığı pul biberi
Yeteri kadar tuz
Yemeğin Tarifi
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.
Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.
Erişte (4 Kişilik)
Malzemeler
1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz
Yemeğin Tarifi
Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım. Cevizi tencereye alarak kavuralım.
Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım. Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.
Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.
IspanaklıMakarna (8 Kişilik)
Malzemeler
1 Paket Burgu Makarna
1.5 Kase Ayıklanmış Ispanak
1.5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmiş Kırmızı Biber
3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
1) lspanakları bol suda yıkayın. Diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayıp süzün.
2) Ispanaklar soğuyunca elinizle sıkıp iri iri doğrayın. Biberleri süzüp dilimleyin.
3) Maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın. Derin bir kasede labne peynir, kıyılmış biber ve maydanozu karıştırın. Sütü ilave edip yumuşak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karıştırın. Makarnayı bol tuzlu suda başlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip sarımsağı ilave edin. Sararıncaya kadar kavurup yağdan çıkarın. Aynı yağa çam fıstıgını ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak kavurup ateşten alın. Kavrulan fıstıkları peynirli karışıma ilave edip harmanlayın.
4) Hazırladığınız peynirli karışımı makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Derin bir cam kaseyi hafıfçe ısıtın. Makarnalı karışımdan bir kat yayıp üzerine ıspanak döşeyin. En üstte makarnalı karışım kalacak şekilde malzemeyi kat kat döşeyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
Deniz Mahsülleri Fırın Makarna (1 Kişilik)
Malzemeler
15 gr somon balığı
5 adet dilimlenmiş zeytin
1 çay kaşığı fesleğen
Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
Yarım domates
1 adet taze soğan
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
1 su bardağı beşamel sos
Yarım çay kaşığı toz muskat
1/6 paket fıran makarna (yarım kiloluk paketin 1/6 sı)
15 gr fener balığı
15 gr lüfer
1 su bardağı fesleğenli domates sos
1/6 bağ taze nane
Yemeğin Tarifi
Fırın makarnayı haşlayın ve süzdürün. Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıkları bir tavada soteleyin. İçerisine taze soğan, doğranmış domates, fesleğen ve zeytin ilave ederek harç yapın. Bu harç ile haşladağınız makarnayı karıştırın.
Üzerine beşamel sos ve rende kaşarı koyarak fırına verin. Fırından çıktıktan sonra düz bir servis tabağı içinde, domates sos ve taze nane iie süsleyerek servise sunun.
Bonfile Soslu Lingunie (1 Kişilik)
Malzemeler
80 gr bonfile
3 adet kestane mantarı
1 çay bardagı demiglas sos
1/4 soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı krema
110 gr lingunie makarna
1 yemek kaşığı zeyitinyağı
1/6 bağ taze nane
6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin
4 adet çeri domates
Yemeğin Tarifi
Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.
Haşlanmış lingunie makarna ile karıştırın. Çukur tabağa koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun.