Ziyaretçi
MALZEMELER
1 kg yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase yoğurt
4 diş sarmısak
tuz
karabiber
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Önce bir tavaya sıvı yağı, kıymayı, soğanı, karabiberi ve tuzu koyarak iyice kavurun.Daha sonra her yufkayı üçgen şeklinde 6 parçaya keserek içine süt ve yumurtayı karıştırıp serpin. Geniş kenarına kavurulan kıymalardan koyuyoruz ve sigara böreği gibi uzunlamasına sarın, sardığınız yufkayı salyangoz gibi içe kıvırın. Bütün yufkayı aynı şekilde yapıp tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atın. Börek piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt yapıp birer kaşık kadar dökün. En üzerine de yağda kavrulmuş kırmızı biberden serpin.
1 kg yufka
Sponsorlu Bağlantılar
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase yoğurt
4 diş sarmısak
tuz
karabiber
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Önce bir tavaya sıvı yağı, kıymayı, soğanı, karabiberi ve tuzu koyarak iyice kavurun.Daha sonra her yufkayı üçgen şeklinde 6 parçaya keserek içine süt ve yumurtayı karıştırıp serpin. Geniş kenarına kavurulan kıymalardan koyuyoruz ve sigara böreği gibi uzunlamasına sarın, sardığınız yufkayı salyangoz gibi içe kıvırın. Bütün yufkayı aynı şekilde yapıp tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atın. Börek piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt yapıp birer kaşık kadar dökün. En üzerine de yağda kavrulmuş kırmızı biberden serpin.