Arama

Avunya Mantısı Tarifi

Güncelleme: 16 Ocak 2009 Gösterim: 1.536 Cevap: 1
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
TEKSİLAHJ0RDAN
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #1
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
Ziyaretçi
avunya
MALZEMELER
1/2 Kg Erişte
Sponsorlu Bağlantılar
1 Kase Nohut
2 Çorba Kaşığı tereyağı
250 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.
Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
TEKSİLAHJ0RDAN
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #2
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
Ziyaretçi
manti5sx
MALZEMELER
1/2 kg nohut
Sponsorlu Bağlantılar
4 adet yufka
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın.

Benzer Konular

16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular