Arama

Kolay Mantı Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 16 Ocak 2009 Gösterim: 3.205 Cevap: 2
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
TEKSİLAHJ0RDAN
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #1
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
Ziyaretçi
S5001116
MALZEMELER
1 adet yumurta
Sponsorlu Bağlantılar
1/2 kg un
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Yumurta, un ve az suyla yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin ardından oklava ile yufka şeklinde açıp küçük karelere bölün. 2 saat kadar kurutun. Soğanı küp küp doğrayın ve tereyağında kavurun ardından üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alın. Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın ve hamurları içine atıp 10-15 dakika kadar haşlayın. Haşlama işlemi bittikten sonra süzün ve servis tabağına lıp üzerine kıymalı için yayın. Onun da üzerine maydanozları küçük küçük kıyıp yayın ve servis yapın.
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
TEKSİLAHJ0RDAN
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #2
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
Ziyaretçi
5 Kişilik
Kolay Mantı Tarifi
MALZEMELER
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
Sponsorlu Bağlantılar
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.
Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
TEKSİLAHJ0RDAN
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #3
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
Ziyaretçi
4 Kişilik
filizinmutfagi manti
MALZEMELER
500 gr. un
500 gr. az yağlı kıyma
2 adet yumurta sarısı
1 kilo yoğurt
5-6 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
Yeterince kırmızıbiber, tuz


HAZIRLANIŞI
Genişçe bir kapta unun ortasını açın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek katıca bir hamur yapın. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer tarafta içine az karabiber karıştırılıp hafifçe yoğurulmuş kıyma hazırlayın. Kıymadan kopardığınız fındık iriliğinde parçaları ikişer parmak arayla açtığınız yufkanın üzerine koyun. İkinci yufkayı bunun üstüne kapayıp, kareler halinde kesin. İsterseniz tek yufkanın kıymasına üçgen şeklinde de kapatabilirsiniz. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dakika pişirip süzgeçle alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ koyarak servis edin.

Benzer Konular

6 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular