Arama

Kayseri Mantısı Tarifi

Güncelleme: 16 Ocak 2009 Gösterim: 1.560 Cevap: 0
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
TEKSİLAHJ0RDAN
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #1
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
Ziyaretçi
Kayseri mantisi1
MALZEMELER
1/2 kg un
Sponsorlu Bağlantılar
2 adet yumurta
tuz

İç malzemesi :
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
biber

HAZIRLANIŞI
Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. İki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara zeytin tanesi büyüklüğünde kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde büzün. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda bir taşım pişirip soğuk su ilave edin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın.

Benzer Konular

16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular