
Ziyaretçi
Malzemeler
*3 adet yumurta (tercihen oda ısısında)
*1 su bardağı+2 yemek kaşığı tozşeker
*3/4 su bardağı sıvıyağ (mısırözü)
*1 adet iri olgun muz
*1 adet ince rendelenmiş iri havuç
*1/4 su bardağı süt*2 buçuk-3 su bardağı elenmiş un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya*1 silme tatlı kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı toz zencefil*arzuya göre yarım portakal kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
*4-5 adet minik küplere doğranmış incir
*1/2 su bardağı iri kıyılmış veya çekilmiş kavrulmuş fındık veya ceviz içi
*2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm
*arzuya göre 1-2 yemek kaşığı kahverengi tozşeker
Yapılışı
*3 adet yumurta (tercihen oda ısısında)
Sponsorlu Bağlantılar
*3/4 su bardağı sıvıyağ (mısırözü)
*1 adet iri olgun muz
*1 adet ince rendelenmiş iri havuç
*1/4 su bardağı süt*2 buçuk-3 su bardağı elenmiş un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya*1 silme tatlı kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı toz zencefil*arzuya göre yarım portakal kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
*4-5 adet minik küplere doğranmış incir
*1/2 su bardağı iri kıyılmış veya çekilmiş kavrulmuş fındık veya ceviz içi
*2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm
*arzuya göre 1-2 yemek kaşığı kahverengi tozşeker
Yapılışı
- Yumurtaları tozşekerle birlikte kabarana kadar çırpın.
- Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin ve karışıma yedirin.
- Muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Muz, rende havuç, süt ve kullanıyorsanız portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın.
- 2 buçuk su bardağı unu kab artma tozu, vanilya, tarçın ve zencefille birlikte karışıma eleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştırın.
- Doğranmış incir, fındık, ceviz ve kuru üzümleri ilave edip tekrar karıştırın.
- Kek hamurunu karıştırdığınızda çok ince akıyorsa (cıvık) biraz daha un ilave edip tekrar karıştırın. Eğer akıcılık daha kalın (kurdela gibi) ise daha fazla eklemeyin.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbınıza hamuru aktarın. Varsa 1-2 yemek kaşığı kahverengi tozşekeri kek hamurunun üzerine serpiştirin.
- Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp üstü kızarana, kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
- Ilındıktan sonra çıkarıp soğuyunca dilimleyerek servis yapın.