Arama

Karışık Meyveli Kek Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 17 Ocak 2009 Gösterim: 2.383 Cevap: 0
ÖmÜrCeK - avatarı
ÖmÜrCeK
Ziyaretçi
17 Ocak 2009       Mesaj #1
ÖmÜrCeK - avatarı
Ziyaretçi
Malzemeler
*3 adet yumurta (tercihen oda ısısında)
Sponsorlu Bağlantılar
*1 su bardağı+2 yemek kaşığı tozşeker
*3/4 su bardağı sıvıyağ (mısırözü)
*1 adet iri olgun muz
*1 adet ince rendelenmiş iri havuç
*1/4 su bardağı süt*2 buçuk-3 su bardağı elenmiş un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya*1 silme tatlı kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı toz zencefil*arzuya göre yarım portakal kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
*4-5 adet minik küplere doğranmış incir
*1/2 su bardağı iri kıyılmış veya çekilmiş kavrulmuş fındık veya ceviz içi
*2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm
*arzuya göre 1-2 yemek kaşığı kahverengi tozşeker



Yapılışı
  1. Yumurtaları tozşekerle birlikte kabarana kadar çırpın.
  2. Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin ve karışıma yedirin.
  3. Muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Muz, rende havuç, süt ve kullanıyorsanız portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın.
  4. 2 buçuk su bardağı unu kab artma tozu, vanilya, tarçın ve zencefille birlikte karışıma eleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Doğranmış incir, fındık, ceviz ve kuru üzümleri ilave edip tekrar karıştırın.
  6. Kek hamurunu karıştırdığınızda çok ince akıyorsa (cıvık) biraz daha un ilave edip tekrar karıştırın. Eğer akıcılık daha kalın (kurdela gibi) ise daha fazla eklemeyin.
  7. Yağlanmış unlanmış kek kalıbınıza hamuru aktarın. Varsa 1-2 yemek kaşığı kahverengi tozşekeri kek hamurunun üzerine serpiştirin.
  8. Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp üstü kızarana, kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
  9. Ilındıktan sonra çıkarıp soğuyunca dilimleyerek servis yapın.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
19 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
14 Eylül 2011 / _VICTORY_ Taslak Konular