Ziyaretçi
BARBUNYA ÇORBASI
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
• 7 yemek kaşığı tarhana,
• 2 adet sivri biber,
• ½ demet dereotu,
• ½ su bardağı barbunya fasulyesi,
• 2 diş sarmısak,
• 3 yemek kaşığı tereyağ,
• 1 yemek kaşığı tuzot,
• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.
• 7 yemek kaşığı tarhana,
• 2 adet sivri biber,
• ½ demet dereotu,
• ½ su bardağı barbunya fasulyesi,
• 2 diş sarmısak,
• 3 yemek kaşığı tereyağ,
• 1 yemek kaşığı tuzot,
• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.
Hazırlanışı:
Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.
Kışı çorbasız geçirmeyin. Bu karadeniz çorbasını mutlaka mısır ekmeğiyle tüketin. Afiyet olsun.
Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.
Kışı çorbasız geçirmeyin. Bu karadeniz çorbasını mutlaka mısır ekmeğiyle tüketin. Afiyet olsun.