Arama

Barbunya Çorbası Tarifi

Güncelleme: 6 Şubat 2009 Gösterim: 1.412 Cevap: 0
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
6 Şubat 2009       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
BARBUNYA ÇORBASI

Barbunya Çorbası Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
• 7 yemek kaşığı tarhana,
• 2 adet sivri biber,
• ½ demet dereotu,
• ½ su bardağı barbunya fasulyesi,
• 2 diş sarmısak,
• 3 yemek kaşığı tereyağ,
• 1 yemek kaşığı tuzot,
• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.

Hazırlanışı:
Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.
Kışı çorbasız geçirmeyin. Bu karadeniz çorbasını mutlaka mısır ekmeğiyle tüketin. Afiyet olsun.


Benzer Konular

18 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Mart 2013 / Gülgeceler Taslak Konular