Ziyaretçi
ZEYTİNLİ MAKARNA
- 1 paket penne makarna
- 20 adet siyah zeytin
- 4 çorba kaşığı salça
- 3 diş sarmısak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 5 yaprak taze fesleğen ya da 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
- Tuz, karabiber, pul biber
Sosu hazırlamak için, zeytinlerin çekirdeğini çıkartıp ikiye kesin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın sarmısakları bütün olarak atıp 1 dakika kavurun ve çıkartın. Salçayı ılık suda ezdikten sonra tencereye ilave edin kavurun. Zeytin, fesleğen, tuzu, karabiber, pul biber ve şarabı ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Sos pişerken makarnayı tuzlu kaynar suda 9 dakika haşlayın, süzün. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
Sponsorlu Bağlantılar
Sos pişerken makarnayı tuzlu kaynar suda 9 dakika haşlayın, süzün. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
Makarnayı servis tabağına alın, üzerine sos döküp servis yapın.