Arama

Hamile Kadınlar ile ilgili Batıl İnanışlar Nelerdir?

Güncelleme: 10 Mart 2010 Gösterim: 2.984 Cevap: 3
KopSan - avatarı
KopSan
Ziyaretçi
15 Şubat 2009       Mesaj #1
KopSan - avatarı
Ziyaretçi
Ya benim bi sorum olacak.Hamile kadınlarla ilgili batıl inançlar var mı?Hikayem için lazımda.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen SEDEPH; 15 Şubat 2009 12:13
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
15 Şubat 2009       Mesaj #2
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Hamile kadınlar ve bebekleri ile ilgili bazı batıl inanışlar şu şekilde:

Sponsorlu Bağlantılar
* Bebeğin anne karnında ilk kıpırdadığı an kadın kime bakarsa bebek ona benzer
*Aşerme döneminde ekşili, acılı yiyecekler kız, tatlı yiyeceklerin de erkek bebek işaretidir.(ye ekşiyi doğur Ayşe'yi, ye tatlıyı doğur Hakkı'yı (ya da atlıyı)Msn Happy)
*Loğusanın mezarı 40 gün açık kalır.40 gün süreyle anne ve çocuğun evden dışarı çıkarılmaması gibi bir inanış da vardır.
*Aynı günlerde doğum yapmış 2 annenin karşılaşmamasına da özen gösterilir. Karşılaşırlarsa 'kırklarının karışacağına' ve loğusaların kötü etkileneceğine inanılır.
*Hamile kadın saç kestirmez. Kestirirse bebeğin ömrü kısalır.
*Hamile kadının karnı sivri olursa erkek bebek,eğer yuvarlaksa kız bebek dünyaya getirir.
* Doğum sırasında kilit açılırsa, örgü çözülürse, dilenciye sabun vererilirse doğum kolaylaşır.
*Bebeğin göbek bağı çocuğun ileride okuması istenen okulun bahçesine gömülür.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Aralık 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya benim bi sorum olacak.batıl inançlarla ilgili röpörtaj hazırlamam gerekiyor yani saru cevap şeklinde bana örnekler gösterebilirmisiniz...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
akşamları sakız çiğnenmez batıl inancı geleneklerimiz ile ilgilidir. eski zamanlarda akşamları tüm aile toplanıp oturulurken oradaki büyüklere saygısızlık olacağı için sakız çiğnenmez derlermiş.