arkadaşalr ben bilişim okuyorum yazılımmı daha ii yoksa donanım mı? yalan olmasın lütfen puan almak için atmaylaım
Ben Bilgisayar Programlama mezunuyum.Biz iki yıl boyunca daha çok yazılım eğitimi gördük.Çok severek okuduğum bir bölüm ama zordu.Yani yazılım; donanıma göre yıllarca eğitimi görülmesi ve analitik düşünülmesi gereken bir bölüm.Mezun olduktan sonra bilgilerinizi iş hayatı ve yeni gelişmelerle beslemezseniz aldığınız eğitim boşa gider.Yazılım sürekli hayatınızın içinde olmalı.Bugün bu işi profesyonel yapanların,bir yerde bir yer edinmiş olanların geçmişine bakarsanız; mutlaka 10-15 yıl kadar bir geçmiş ortaya çıkar.Tabi onlarda sıfırdan başlamıştır.Yeterki isteyin,bu işe gönül koyun.O zaman Allahın izniyle hedefinize ulaşırsınız.Bunları göze alıyorsanız yazılım eğitimini alın derim.Çünkü bana göre süper bir şey.İşini iyi yapan güncel tecrübeli bir eleman için iş imkanları da var tabi.Ama okuldan mezun olup olduğunuz gibi kalırsanız bu iş,iş hayanda size hiç şans tanımaz.
Sponsorlu Bağlantılar
Donanım ise,yazılıma göre daha kolay kavranacak ve daha pratik bir iş.Mesela bir okuldan mezun olmayıp 1 yıl bir teknik birimde çalışsanız donanıma dair epey bir bilgiye sahip olabilirsiniz...Ve tabi donanımla da ilgilenip kendinizi güncel tutmanız söz konusu.
Bu bilgilere göre kararınızı verin.Hayırlısı olsun
arkadaşlar ben 9. sınıf öğrencisiyim hazırlık okuyorum bilgisayara gitmek istiyorum gidersem nereye gidiyim dal olarak yardımcı olun ne olur
Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayar Programcılığı
İşletme Enformatiği
3 bölümü de öneriyorum. Sayısal okuyun ve iyi puan alarak bu bölümlerden birini tercih edin. Tercihiniz sizin ilgi alanınıza da bağlı olsun. Çeşitli üniversitelerin bu bölüm ya da fakülteleri var, okulunuzdaki ya da dersanenizdeki rehberlik sorumluları da size yardımcı olacaklardır. Siz de üniversitelerimizin web sitelerine girip bilgi alın.
Arkadaşlar Bendede Aynı Problem var Ama Açıktan Okuyorum.(1yılım Doldu)Suanda Düzdeyim Mesleğe Geçiş Yapıyorum.Ama Aklımda 1 Soru işareti var.Bilgisayar Bölümünde Yazılımamı Gitsem Daha iyi Donanımamı Gitsem Daha iyi.Sizce MeslekiAçıkÖğretimden Yazılım mezunu Olup iş Bulabilme imkanım Olurmu.17 yaşındayımda 20 yaşında Anca Liseyi Bitiririm.(Mell Hocam Sorularımı Cevaplandırırsanız Cok Sevinicem.
tercihlerimde bilişim çoğunlukta ama çocuk gelişimi arasında kaldım asil olarak kazandm bilişimi ama sizce nasıl bir bölüm bilgi verirmisiniz?
sayısal bir bölümmü?