Arama

Yapı öğretmenliği hakkında bilgi verebilir misiniz?

Güncelleme: 24 Haziran 2011 Gösterim: 4.353 Cevap: 2
bay_haylaz - avatarı
bay_haylaz
Ziyaretçi
6 Haziran 2009       Mesaj #1
bay_haylaz - avatarı
Ziyaretçi
bu yapı öğretmenliği mobilya yada torna ile ilgisi yok dimi bide ne kadar maaş var acaba
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
6 Haziran 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
bay_haylaz adlı kullanıcıdan alıntı

bu yapı öğretmenliği mobilya yada torna ile ilgisi yok dimi bide ne kadar maaş var acaba

TANIM

Sponsorlu Bağlantılar
Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, Yapı/Yapı Ressamlığı/Harita ve Kadastro meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.


GÖREVLER
Yapı/Yapı Ressamlığı/Harita ve Kadastro meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir. Yapı/Yapı Ressamlığı/Harita ve Kadastro öğretmeni, bu program çerçevesinde; - Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı yapar, - Sorumlu olduğu atölye, laboratuar, işlik vb. yerleri sürekli olarak eğitime hazır durumda bulundurur. (Gerektiğinde kullanılan alet ve makinelerin bakımlarını ve basit onarımlarını yapar.) - Kendisine ayrılan ders saatlerinde planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır, - Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır, - Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler, - Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur, - İşletmelerde uygulama yapan öğrencilerin çalışmalarını izler, ilgililere rehberlik eder, - Çevresindeki sanayi kuruluşları ile, işletmelerdeki gelişmeleri izler, ihtiyaçları saptar, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur, - Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar, - Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.
Devamı için linki inceleyiniz;
Yapı Öğretmenliği
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Haziran 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
iyi ho$ ßir meslek ama .. bu yapı ressamlığı öğretmeni olmak için hangi derslerin iyi oLması gerekiyor .. ayrıca öğretmnliğe atanmak için öss'ye girmek şart mı ?

Benzer Konular

6 Temmuz 2015 / _AleMdaR_ Soru-Cevap
30 Aralık 2018 / RIDVAN Cevaplanmış
24 Kasım 2011 / Misafir mezarcı Soru-Cevap
6 Kasım 2018 / misafir Cevaplanmış
8 Şubat 2011 / Misafir Cevaplanmış