
Ziyaretçi
Adana'dan Sarımsaklı Köfte
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:
Köfte Hamuru için
- 2 su bardağı İnce Bulgur
- 5 yemek kaşığı un
- 1+ 2/3 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 10 diş sarımsak (ezilmiş)(ben 2 diş sarımsak kullandım )
- 7,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- köftenin üzerini süslemek için 1 demet maydanoz(isteğe bağlı)
- Bulguru geniş bir kaba koyup , tuzu katın. Bir su bardağı suyu ara ara serperek 10- 15 dakika yoğurun.
- Unu katın.2/3 su bardağı su ilave ederek 10 dakika daha yoğurun.Üzerine bez kapatın. Su ile ıslatarak fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp, ortalarını çukurlaştırın.Köfteleri delikli süzgece yerleştirip, kapağını kapatın, kaynayan suyun buharında pişirin.
- Sosunu hazırlamak için,yağı ısıtıp sarımsağı ekleyin.Biraz çevirip , salçayı ilave edin kırmızı biber serpin,haşlama suyundan yarım bardak kadarını sosa ekleyip bir taşım kaynatın.
- Pişen köfteleri içine koyup birkaç dakika daha kaynatın.Maydanozu ince doğrayıp köftelere karıştırın.