
Ziyaretçi
Malatya'dan Sıkma Köfte

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
Köfte Hamuru için
- 2 su bardağı ince bulgur
- 5 yemek kaşığı un
- 1+ 2/3 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 10 adet yeşil biber
- 3-4 adet büyük boy domates(henüz yaz domatesleri olmadığı için biraz domates suyuyla , 15-20 kiraz domates kullandım)
- 4 büyük boy soğan(bana çok fazla geldi, 1 orta boy soğan kullandım)
- 1/2 bardak tereyağı (1/4 bardak zeytinyağı kullandım)
- Köftelerin şekilleri fındık büyüklüğünde yuvarlak olacak.Köfteleri sarımsaklı köftede olduğu gibi hazırlayıp pişirin.
- Sosu hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın. Yağ ile birlikte tencereye koyun.Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
- Yeşil biberlerin içini çıkarıp doğrayın,domatesi ve biberi soğana ilave edip pişirin.Köfteleri haşlama suyunda biraz ilave edin, pişmeye yakın köfteleri ekleyerek bir taşım kaynatın.
- Yoğurt veya ayranla servis yapın.