Cağ kebabı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cağ kebabı Artvin'in Yusufeli ilçesi'ne ait olan bir kebabtır, önceden terbiye edilmiş dana,oğlak ve kara koyun etinin yatık bir şiş üzerinde kömür ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır.
Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir
Hazırlanması ustalık gerektirir. Malzemeye soğan, karabiber, kekik, vs eklenir. Etin üzeri le yatık biçimde odun ateşinde pişirilir. Döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip ızgara üzerine alınır. Burada et biraz daha pişirilir. Lavaş ekmekle servis yapılır. Ayrıca yanında yöresel ayran ya da şalgam iyi tüketilmektedir. Salata ve piyaz çok hoş olmaktadır. en iyi cağ kebabı dana ve oğlak etinden olur.
Sponsorlu Bağlantılar
Cağ kebabı Artvin'in Yusufeli ilçesi'ne ait olan bir kebabtır, önceden terbiye edilmiş dana,oğlak ve kara koyun etinin yatık bir şiş üzerinde kömür ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır.
Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir
Hazırlanması ustalık gerektirir. Malzemeye soğan, karabiber, kekik, vs eklenir. Etin üzeri le yatık biçimde odun ateşinde pişirilir. Döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip ızgara üzerine alınır. Burada et biraz daha pişirilir. Lavaş ekmekle servis yapılır. Ayrıca yanında yöresel ayran ya da şalgam iyi tüketilmektedir. Salata ve piyaz çok hoş olmaktadır. en iyi cağ kebabı dana ve oğlak etinden olur.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: