Arama

Çağ Kebabı Tarifi

Güncelleme: 17 Eylül 2009 Gösterim: 4.206 Cevap: 1
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Cağ kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi
erzurum cag kebabi y35


Cağ kebabı Artvin'in Yusufeli ilçesi'ne ait olan bir kebabtır, önceden terbiye edilmiş dana,oğlak ve kara koyun etinin yatık bir şiş üzerinde kömür ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır.
Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir
Hazırlanması ustalık gerektirir. Malzemeye soğan, karabiber, kekik, vs eklenir. Etin üzeri le yatık biçimde odun ateşinde pişirilir. Döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip ızgara üzerine alınır. Burada et biraz daha pişirilir. Lavaş ekmekle servis yapılır. Ayrıca yanında yöresel ayran ya da şalgam iyi tüketilmektedir. Salata ve piyaz çok hoş olmaktadır. en iyi cağ kebabı dana ve oğlak etinden olur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
-Eylül- - avatarı
-Eylül-
Ziyaretçi
17 Eylül 2009       Mesaj #2
-Eylül- - avatarı
Ziyaretçi
Erzurum yöresine ait oldugunu bilyiordum.. kebaplar icinde hic bir kebap turunde bulunmayan bir lezzet bence ..yemegenlerin denemesini tavsiye ediyorum .Msn HappyMsn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
17 Temmuz 2012 / _VICTORY_ Taslak Konular
12 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
14 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular