Arama

Şiş Kebabı Tarifi

Güncelleme: 14 Eylül 2009 Gösterim: 1.745 Cevap: 0
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Şiş kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi




220px Shashlyk



Mangalda pişen şiş kebaplar




Şiş kebabı, Türk yemek kültürünün içinde önemli bir yeri olan et yemeği.
Özellikle müslümanların dini bayramı olan Kurban Bayramı'nda hemen tüm evlerde şölen havasıyla hazırlanan Şiş Kebabı, koyunun but etinden çıkan parçalarından yapılır. Et pişirilmeden önce mümkünse 1 gün terbiye edilmelidir ki bu hücrelerin 'ölüm kasılması' sebebiyle sertliğinin giderilmesi için gereklidir.
Şiş Kebebı, Adana Kebabı ile birlikte özellikle Güney illerinde gündelik hayatın gıda hızlı tüketim maddesi haline gelmiştir. Bugün başta Adana, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş,Malatya illerinde bir hızlı tüketim (İng:fast food) yemeğidir.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:

Benzer Konular

14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
12 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
9 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular