Testi kebabı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Testi kebabı İç Anadolu Yozgat yöresine ait bir et yemeğidir.
Bir özelliği de, resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır.
Tarifi
Malzemeler
Hazırlanışı
Sponsorlu Bağlantılar
Testi kebabı İç Anadolu Yozgat yöresine ait bir et yemeğidir.
Bir özelliği de, resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır.
Tarifi
Malzemeler
- 1 adet testi
- 3 kg kuşbaşı doğranmış et (orta yağlı koyun eti tercih edilir)
- 1 kg domates
- 300 g sarımsak
- 200 g sivri Biber
- 200 g tereyağı
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Doğranmış domates, sivri biber, sarımsak, tuz ve karabiber kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır.
- Karıştırılan malzeme içi iyice yıkanmış bir testinin içerisine doldurulur, en üste tereyağı konulur.
- Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır.
- Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir.
- İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir.
- Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: