Patlıcan kebabı
Vikipedi, özgür ansiklopedi

2 kg kebaplık patlıcan tercihen daha uygundur.
1kg zırh'ta çekilmiş az yağlı kuzu kıyma kıymayı karabiber tercihen kırmızı biberle az yoğurarak dinlenmeye alın patlıcanları herbiri silindir şeklinde kesilerek tuzlu suda yarımsaat beklemeye alınır her ikiside dinlendikten sonra her patlıcan arasına biraz et koyarak tepsiye dizilir isteğe bağlı olarak domates ve yeşil biber ince çekilerek tepsinin tabanına serilir tepsi taş fırında 45 dakika pişirildikten sonra hazırdır gaziantep yöresine ait bir leziz yemektir...
Sponsorlu Bağlantılar

1kg zırh'ta çekilmiş az yağlı kuzu kıyma kıymayı karabiber tercihen kırmızı biberle az yoğurarak dinlenmeye alın patlıcanları herbiri silindir şeklinde kesilerek tuzlu suda yarımsaat beklemeye alınır her ikiside dinlendikten sonra her patlıcan arasına biraz et koyarak tepsiye dizilir isteğe bağlı olarak domates ve yeşil biber ince çekilerek tepsinin tabanına serilir tepsi taş fırında 45 dakika pişirildikten sonra hazırdır gaziantep yöresine ait bir leziz yemektir...
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: