Arama

AC/DC

Güncelleme: 15 Mart 2012 Gösterim: 11.735 Cevap: 11
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Mayıs 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
  • Çıkış yeri: Australia
  • Türü: Hard-rock & Heavy
  • Durumu: Aktif
  • Web sitesi: AC/DC ELECTRIC SHOCK
  • Vocal: Brian Johnson [1980-]
  • Guitar: Angus Young [1973-]
  • Guitar: Malcolm Young [1973-]
  • Bass: Cliff Williams [1977-]
  • Drums: Phil Rudd [1975-1983, 1994-]
AC/DC
1973 yılında avusturalyada kurulan grup agırlık olarak bogie tarzı üzerinde yogunlasti, fakat bu türün içine rock n roll ve hard rock unsurlarını kattı ve degisik bir sound elde etti.solist bon scott ın kirli ve umursamaz tavırlı sesi, angus young ın okul giysileri ve kendi özgü partisyonlari ile ac/dc dünyaca ünlü bir hardrock grubu olmayı basardi.1980 yılında ölen solistleri bon scottın anısına cıkardıkları "back in black" isimli albumler ile tüm zamanlarin en buyuk rock klasiklerinden birini yaptılar."dirty deeds done dirt cheap", "powerage", "highway to hell", "for those about to rock(we slaute you)" gibi albumleri, rock tarihinin en başarılı calismaları arasındaki yerlerini aldılar.
Sponsorlu Bağlantılar

Eski Üyeler:
  • Vocal: Dave Evans [1973-1974]
  • Vocal: Ronald "Bon" Scott [1974-1980]
  • Bass, saksafon: Larry Van Kriedt [1973-1974, 1975-1975]
  • Bass: Neil Smith [1974-1974]
  • Bass: Rob Bailey [1974-1975]
  • Bass: Mark Evans [1975-1977]
  • Drums: Colin Burgess [1973-1974]
  • Drums: Noel Taylor [1974-1974]
  • Drums: Peter Clack [1974-1975]
  • Drums: Simon Wright [1983-1989]
  • Drums: Chris Slade [1989-1994]
AC/DC görkemli müziğiyle olduğu kadar konserleriyle de büyük bir gruptur. Daha başlangıçta konserleri gerçek birer şov halini almıştı. Özellikle Angus'un sahnedeki çılgın hareketleri, bir zaman sonra grubun vazgeçilmez eğlencelerinin başında yer almaya başlamıştı. Onun sahnedeki çılgın hareketlerine daima yenileri eklenerek grup bugünlere geldi.
AC/DC gitarist Malcolm Young'un grubu (Amerika'dakiyle hiç bir ilgisi olmayan) The Velvet Underground dağıldıktan sonra, 1973'te Avustralya'da kuruldu. Küçük kardeşi Angus'u da eğitip yanına lead gitarist olarak aldıktan sonra grup Sidney çevresinde küçük tur ve konserler vermeye başladı. Ablası Angus'a sahnede okul kıyafetlerini giymesini önerdiğinde o sadece 15 yaşındaydı; ki bu görüntü zamanla grubun "olmazsa olmazlarından" oldu. Henüz Sidney'deyken "Can I Sit NextTo You" isimli singleları, Easybeats'in eski üyesi ağabeyleri George Young ve bir kaç arkadaşının yardımıyla çıktı.
Ertesi sene grup, davulcu Phil Rudd ve basçı Mark Evans'ın da gruba katılmasıyla Melbourne'a yerleşti. Vokalist Dave Evans sahneye çıkmayı reddettiğinde, az rastlanan bir olayla, grubun şoförü Bon Scott vokalist oldu.
Scott daha önceleri Avusturyalı pop gruplarından Fraternity ve Valentines'te de davulcuydu. Ama onun grubun başarısındaki asıl payı, halka grubu vahşiler gibi tanıtması oldu. Başı polisle sık sık derde giren Scott sayesinde grup Avustralya'da büyük tepkiler almaya başladı. Müzik yaşamları boyunca, haylaz bir eğlence duygusuyla karışık, vahşi akımları desteklediler.
Grup Avustralya'da, 1974 ve19 75 yıllarında iki albüm piyasaya çıkardı: High Voltage ve TNT. Bu iki albümdeki şarkılarla High Voltage albümünün 1976'da çıkan Amerika ve İngiltere sürümlerini oluşturuldu, grup ayrıca bu iki ülkede turnelere çıktı. "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" yıl sonunda çıktı. 1977'nin başında Evans grubu terkederken yerini Cliff Williams aldı. Aynı yılın sonbaharında, AC/DC, onları ilk defa Amerikan listelerine girmelerini sağlayan "Let There Be Rock" albümünü çıkardı.
1978 ilkbaharında çıkan "Powerage", grubun hayranlarının iyice artmasının sağladı- bunun oluşmasında izleyicileri tek kelimeyle coşturan konser gösterilerinin de en az albüm kadar katkısı oldu. Aynı yıl, bu konser görüntüleri "If You Wany Blood, You've Got It" adıyla satışa sunuldu. Ama grubu asıl üne kavuşturan, ertesi sene gelen ve satışı ilk kez milyonu aşarak Amerika'da 17.liğe, İngiltere'de ise sekizinciliğe yükselen "Highway to Hell" oldu.
AC/DC'nin bu hızlı çıkışı 20 Şubat 1980'de Bon Scott'un, resmi raporlara göre ölümüne alkol alarak hayata veda etmesiyle darbe aldı. Mart ayında Scott'un yerine Brian Johnson geldi. Bir ay sonra grup, dağılmadıklarını müjdeleyen, sadece Amerika'da 10 milyondan fazla satan en büyük çalışmaları, Back in Blackalbümünü doldurdu. AC/DC, sonraki yıllarda, Amerikan listelerinde ilk sıralara yerleşen "For Those About to Rock We Salute You" ile dünyanın en geniş rock toplulukları arasında yer aldı. 1982'de Rudd da gruptan ayrıldı, onun yerini bir başka İngiliz Simon Wright aldı.
1983'teki "Flick of the Switch"in ardından, topluluğun maddi dayanakları bozulmaya başladı ancak bu kötü gidişatı 1990'larda, müzik dünyasında çok büyük ses getiren "Thunderstruck" parçasının da içinde bulunduğu "The Razor's Edge" ile tersine çevirmeyi başardılar. Bu yıllarda 1970 ve 1980'lerdeki kadar başarılı olamamalarına rağmen, bir kuşağın kılavuz grubu olduklarını göstermişlerdir. 1995 sonbaharında onaltıncı albümleri "Ballbreaker" çıktı. Rick Rubin tarafından çıkarılan bu albüm AC/DC'nin müzik hayatındaki belki de en olumlu eleştirileri aldı. Bu albüm Amerikan listelerine 4. sıradan girdi ve ilk altı ay içinde bir milyonu aşkın sattı.
Grup ilk günkü yaklaşımlarını koruyarak kökü rock'n'roll, hard rock ve yer yer blues'a dayanan müziğini yapmayı sürdürüyor; ısrarla. Başlangıçta iki İskoçyalı ve üç Avustralyalı dan oluşan grupta bugün Avustralyalılar yerine üç İngiliz var. AC/DC'nin bugünlere gelmesinde kuşkusuz Angus ve Malcolm Young kardeşlerin ve beklenmedik bir şekilde gruba katılan Bon Scott'un büyük payları var.

Angus Young
Tam adı Angus McKinnon olan Young, 31 Mart 1959'da Glasgow'da dünyaya geldi. Daha 4 yaşındayken, kalabalık ailesi Sidney, Avustralya'ya yerleşti. Gitardan önce Banjo'yla ilgilenmeye başladı. Ağabeyi Malcolm ile birlikte Muddy Waters, B.B. King ve Howlin Wolf'un eski Blues parçalarını yorumladılar. İki kardeş çok düzensiz öğrenciler olduklarından derslerinden çok, büyük ağabeyleri George'un getirdiği plaklarla ilgileniyorlardı. Rollin Stones, Yardbirds ve Easybeats onların yapacağı müziği oldukça etkilemiştir.
AC/DC kurulduktan sonra Angus'un sahnedeki hareketleri grubun en önemli görsel çekiciliği olur çıkar. Çok geçmeden, bu konserleri birer şova dönüştürecek etmenlerden biri olan Angus'un sahne kıyafeti yerleşir. Angus bundan sonra okul kıyafetleriyle sahne alacaktır: okul üniforması, sırt çantası ve kısa pantalon.
Sahneye çıkınca herşeyi unutup, kendini deli gibi harcamasından yola çıkarak onun özel yaşamı hakkında çıkarsamalar yapımak yanlış olur. Grubun diğer üyelerinin aksine, Angus sade bir müzik adamıdır: sigara kullanmaz, alkol almaz, sadece çay ve koka-kola... Başlangıçtan itibaren Gibson SG'sine sadık kalmıştır. Her türlü akor sorunlarından kaçınmak için iki tanesini değişmeli olarak kullanır. Gene Simmons onun hakkında şöyle diyor: "AC/DC yi sahnede ilk defa 1976
'da gördüm. Öfkeden deliye dönmüş gibi çırpınıp duran Angus'u seyrederken, kendi kendime şöyle dedim: Bu çocuk müziğine gerçekten inanan bir yıldız."
Angus'un beğendiklerine gelince... Tercih ettiği gitaristler Muddy Waters, B.B. King, Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan ve Jeff Healey gibileri. Yani kendilerini moda akımına kaptırmadan daima aynı müziği yapan gitaristler. Sevdiği AC/DC parçaları ise "Let There Be Rock", "Back in Black", "Highway to Hell" ve "T.N.T".

Malcolm Young
Korkunç çocuk, Glasgow'da doğar. Ailesiyle göç ettikleri Avustralya
'da kardesi Angus gibi çok zor bir öğrencilik dönemi geçirir. Okula daha çok eğlendirici kavgalar etmeye giden Malcolm'a (aynen kendisinin de küçük kardeşi Angus'a yapacağı gibi) ilk gitar sevgisini ağabeyi George aşılar ve ona ilerleme cesareti verir. İçine blues ve caz (ama özellikle Louis Armstrong) sevgisi işler.
AC/DC
'nin ilk konserlerinden itibaren grubun ritim gitaristliğini üstlenir. Grubun tarzının oluşmasında, gitarıyla zamanla Rolling Stones'un Keith Richards'ınki kadar çok meşhur ve taklit edilecek olan çok kişisel ve ağır melodileri çıkaran Malcolm'un büyük payı vardır.
Angus
'la birlikte grubun bestecisi ve ateşleyicisi olan Malcolm, eski bir Gretsch Firebird ile kalın tellerle donanmış bir Gretsch White Falcon kullanıyor.
Bu tehlikeli adam aynı zamanda bulunduğu her yere neşe saçan sonsuz bir neşe kaynağı. Açık saçık ifadeleri de oturaklı ritmleri kadar efsaneleşen Malcolm, Angus
'un aksine ciddi bir alkol bağımlısı. Bu yüzden 1988'deki "Blow Up Your Video" turnesinin ABD ayağına katılmayı reddeder. Amacı kendini toparlamak ve sonunun Bon Scott gibi olmasını önlemektir.
AC/DC
'nin en çok "Let There Be Rock" parçasını seviyor. Grubunu Led Zeppelin ve The Who'dan bu yana son 15 yılın en büyük heavy-rock grubu olarak görüyor.

Bon Scott
Ronald Belford Scott 9 Temmuz 1946
'da Young kardeşler gibi İskoçya'da doğdu. O da 1950'lerde Avustralya'ya göç etti. Okula bir türlü ısınamaması, onun hayatı sokakta aramasına ve yaşamını sürdürmek için çok sayıda işte çalışmak zorunda kalmasına sebep oldu. Efsanevi boğuk sesini içlerinde onu asıl üne kavuşturan The Valentines ve Fratenity'nin de bulunduğu çeşitli topluluklarda dinletti.
Sidney Hapisanesi
'nin demir parmaklıkları arkasında, uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle zor bir dönem geçirdi. Hapisten çıktıktan sonra bir gemi şantiyesinde çalışmaya başladı. 1974'te yolları Young Kardeşler ile kesişti. Müzisyenleri konser alanına taşıyan kamyon şoförü olarak... Bon'un sesi ve kötü çocuk görüntüsünden etkilenen Young Kardeşler onu kendi şarkılarını söylerken dinlemek isterdiler. Böylece Bon, Dave Evans'ın yerini aldı.
Bu renkli kişi her şeyi olduğu gibi yani argoyla söyler. Angus diyor ki: "Bon
'a rastladığımda, İngilizce konuşmuyordu, ama cümleleri gümbür gümbür '****'larla doldurarak daha çekici hale getiriyordu." O günden itibaren Bon, AC/DC'nin en büyük ilahilerini yazmaya başlar: "She's Got the Balls", "T.N.T", "Highway to Hell", "Let There Be Rock"... Bu birinci sınıf şarkıcı, onu cehenneme g*türecek en büyük sözünü, "Seks, Uyuşturucu ve Rock'n'Roll"u izleyerek sağlığını delice harcayacaktır.
Onun ölümü grup için büyük bir kayıp olur. Angus, "Sanki ailemizden birini kaybettik" derken, Bernie Bonvoisin ise, "Rock büyük bir şarkıcıyı kaybetti. Biz ise bir dostu" der. Bon AC/DC ile 7 albüm yaptı. Bir rock yıldızı olan bir sokak çocuğunun yaşama duyduğu öfkeyi dile getiren 7 isyan çığlığı...
AC/DC
'deki basit ve doğrudan dinleyiciye hitap eden hard-rock işin özüne dayandığı için herkesi büyülemeye devam ediyor. Grubun genel görünüşünde ise belirgin bir müzikal tutum göze çarpıyor: AC/DC müziği, doğrudan, ara nağmesiz, moda olan akımlara duyarsız ve özellikle de taviz vermezdir. Böylesine uzun bir kariyerden ve sayısız başarılardan sonra, doğallıklarını koruyarak böyle bir büyüyü yaymayı başaran gruplar nadirdir.

Grubun çıkarıdığı albümler:
  • TNT (1975)
  • High Voltage (1976)
  • Dirty Deads Done Dirt Cheap (1976)
  • Let There Be Rock (1977)
  • Powerage (1978)
  • If You Want Blood, You've Got It (1978)
  • Highway To Hell (1979)
  • Back In Black (1980)
  • For Those About To Rock (1981)
  • Flick Of The Switch (1983)
  • '74 Jailbreak (1984)
  • Fly On The Wall (1985)
  • Who Made Who (1986)
  • Blow Up Your Video (1988)
  • The Razor's Edge (1990)
  • AC/DC Live (1992)
  • Ballbreaker (1995)
  • Bonfire (1997)
  • Stiff Upper Lif (2000)

acdcyp9

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 25 Nisan 2011 00:12 Sebep: AC/DC (AC/DC Kimdir? - AC/DC Hakkında)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Gerek müziği gerekse akıllarda yer eden logosu ile AC/DC, en büyük Rock’n Roll Efsanesi!

Sponsorlu Bağlantılar
AC/DC sekiz yıldan sonra çıkardığı ilk albüm olacak olan Black Ice ile dönüyor! Albümün çıkış şarkısı "Rock 'N' Roll Train" şimdilerde klibi ile televizyonlarda da yerini aldı. Ülkemizde tüm dünyayla aynı anda yayınlanması planlanan bu albüm için 4 farklı albüm kapağı tasarımı bulunuyor. Dünyada sarı logolu, gri logolu ve kırmızı logolu versiyonlarının yanı sıra delüks versiyonu için mavi logolu farklı kapak tasarımlarıyla satışa sunulacak bu albümün Türkiye versionu için kırmızı logolu kapak görseli tercih edildi..
Ayrıca Türkiye’deki AC/DC hayranlarını çok yakında özel sürprizler de bekliyor..

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
7 Ekim 2008       Mesaj #3
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
AC DC
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009       Mesaj #4
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
acdchugheslongago749862

Ortada solist Bon Scott, solda gitaristAngus Young ve Scott'un arkasında basçı Cliff Williams 1976'nın Ağustos ayında Usher Hall'da verdikleri bir konserde.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009       Mesaj #5
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
AC/DC

849dbe20299450552
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011       Mesaj #6
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
AC/DC

acdcbryannangus3940099
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2011       Mesaj #7
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
AC/DC
acdcband2300x265
1973 senesinde Sydney’de Malcolm ve Angus Young kardeşler tarafından kurulan Avustralyalı hard rock grubu AC/DC, ilk kadrosunda Larry Van Kriedt (bas gitar), Dave Evans (vokal) ve Colin Burgess (davul)’ı bulunduruyordu. Çevrede verdikleri birkaç konser sonrasında EMI’ya bağlı Albert Productions adlı plak şirketiyle anlaşmaya varan grup, anlaşma sonrasında kadrosunda değişikliğe giderek Larry Van Kriedt, Dave Evans ve Colin Burgess ile yollarını ayırdı ve Bon Scott (vokal), George Young (bas gitar) ile Tony Currenti (davul)’yi kadrosuna dahil etti. 1975 senesinde “High Voltage” adlı ilk stüdyo albümünü Harry Vanda ve George Young’ın prodüktörlüğünde piyasaya süren AC/DC, albüm içerisinde Joe Williams’ Washboard Blues Singers’ın 1935 tarihli “Baby, Please Don’t Go” adlı parçasının baştan yorumuna yer verdi.

Albümüyle Avustralya listelerinin 7. sırasına yerleşen grup, albümden “Baby, Please Don’t Go” adlı çalışmasını single olarak yayınladı ve single ile Avustralya Single listelerinde 10 numara oldu. Albüm sonrasında kadrosunda birkez daha değişikliğe giderek George Young ve Tony Currenti ile yollarını ayıran topluluk, boşlukları Mark Evans (bas gitar) ve Phil Rudd (davul) ile tamamladı.

1975 senesinde “T.N.T.” adlı 2. stüdyo albümünü yine Harry Vanda ve George Young ile çalışarak müzikseverlerin beğenisine sunan AC/DC, albümün içerisinde Chuck Berry’nin 1957 tarihli “School Days” adlı parçasının baştan yorumunu bulundurdu. Albümüyle Avustralya listelerinde 2 numara olan grup, albümden “T.N.T.” ve “It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)” adlı parçalarını single olarak yayınladı ve bu single’lardan “It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)” ile Avustralya Single listelerinin 5. sırasına yerleşmeyi başardı.

“T.N.T.” albümü sonrasında Avustralya’nın en başarılı rock grupları arasında gösterilmeye başlanan AC/DC, 1976 senesinin başında albümlerinin uluslararası dağıtımı için Atlantic Records ile anlaşma sağladı. Senenin sonunda ilk iki albüm “High Voltage” ve “T.N.T.”nin içerisinde yer alan parçalarını derleyerek “High Voltage” ismi altında piyasaya süren grup, albümüyle ismini Avustralya dışında da duyurmayı başardı. Senenin sonunda ise “Dirty Deeds Done Dirty Cheap” adlı albümünü sadece Avustralya’da piyasaya süren topluluk, albümüyle Avustralya listelerinin 4. sırasındaydı. Albümden “Jailbreak” ve “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” adlı parçalarını single olarak yayınlayan beşli, bu single’lardan “Jailbreak” ile Avustralya Single listelerinde 5 numara olmayı başardı.

1976 senesini “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” albümünü uluslararası olarak yeniden piyasaya sürerek kapatan AC/DC, albümüyle Billboard 200 listelerinde 3. sıraya yerleşerek büyük bir başarıya imzasını attı. Albümün iki versiyonu birbirleriyle farklılıklar gösterirlerken, ertesi sene “Let There Be Rock” adlı 4. stüdyo albümü müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Bu albümü de ilk önce Avustralya’da, sonrasında da uluslararası olarak yayınlayan grup, albümüyle Avustralya listelerinde 19, Billboard 200 listelerinde 154, İngiltere listelerinde ise 17 numara oldu. Albüm sonrasında Angus Young ile sorunlar yaşayan Mark Evans gruptan ayrılmaya karar verirken, boşluk Cliff Williams (bas gitar) ile tamamlandı.

1978 senesinde “Powerage” adlı 5. stüdyo albümünü aynı anda tüm dünyadaki hayranlarına ileten AC/DC, albümüyle Avustralya listelerinde 22, Billboard 200 listelerinde 133, İngiltere listelerinde ise 26. sıraya yerleşti. Albümden sadece “Rock ‘n’ Roll Damnation” adlı çalışmasını single olarak yayınlayan grup, parçanın single’ı ile İngiltere Single listelerinde 24 numara oldu. Albüm sonrasında turneye çıkan ve turnedeki performanslarını “If You Want Blood You’ve Got It” adlı konser albümünde toplayarak aynı senenin sonunda piyasaya süren grup, albümüyle Avustralya listelerinde 37, Billboard 200 listelerinde 113, İngiltere listelerinde ise 13. sıraya yerleşti.

1979 senesinde “Highway to Hell” adlı 6. stüdyo albümünü Robert Lange’in prodüktörlüğünde müzikseverlerin beğenisine sunan AC/DC, albümüyle rock tarihinin en önemli albümlerinden birisine imzasını atıyordu. Albümüyle Avustralya listelerinde 13, Billboard 200 listelerinde 17 ve İngiltere listelerinde ise 8 numara olmayı başaran grup, albümden “Girls Got Rhythm”, “Highway to Hell” ve “Touch Too Much” adlı çalışmalarını single olarak yayınladı ve bu single’lardan “Highway to Hell” ile Avustralya Single listelerinde 24, Billboard Hot 100 listelerinde 47 ve İngiltere Single listelerinde ise 56. sıraya yerleşti.

Ertesi senenin başında, 19 Şubat 1980 tarihinde Londra’daki soğuk bir gecede aşırı alkolden dolayı arabasının içerisinde uyuyakalarak hayatını kaybeden Bon Scott’un ölümüyle sarsılan AC/DC, ilk başta dağılma kararı aldı. Ancak kısa süre içerisinde kendini toplayan grup üyeleri, birkaç yeni vokalist denemesinden sonra Georgie grubundan Brian Johnson (vokal)’ı kadrosuna dahil etti. Senenin sonuna doğru “Back in Black” adlı 7. stüdyo albümünü yine Robert Lange ile çalışarak piyasaya süren grup, albümüyle Avustralya ve İngiltere listelerinde zirve, Billboard 200 listelerinde ise 4 numara olmayı başardı. Albümü Bon Scott’a adayan topluluk, albümden “You Shook Me All Night Long”, “Hells Bells”, “Back in Black” ve “Rock and Roll Ain’t Noise Pollution” adlı parçalarını single olarak yayınladı. Bu single’lardan “You Shook Me All Night Long”, Avustralya Single listelerinde 8, Billboard Hot 100 listelerinde 35 ve İngiltere Single listelerinde ise 38 numara olurken, “Rock and Roll Ain’t Noise Pollution” single’ı Avustralya Single listelerinde 7, İngiltere Single listelerinde ise 15. sıradaydı.

1981 senesinde “For Those About to Rock We Salute You” adlı 8. stüdyo albümünü hayranlarının beğenisine sunan AC/DC, albümün prodüksiyonunda Robert Lange ile bir araya geldi. Albümüyle Avustralya ve İngiltere listelerinde 3, Billboard 200 listelerinde ise ilk kez zirveye yerleşmeyi başaran grup, albümden “Let’s Get It Up”, “For Those About to Rock” ve “Put the Finger on You” adlı çalışmalarını single olarak piyasaya sürdü. Bu single’lardan “Let’s Get It Up” ile Billboard Hot 100 listelerinde 44, Billboard Modern Rock Single listelerinde 9 ve İngiltere Single listelerinde ise 13. sıraya yerleşen topluluk, “For Those About to Rock” single’ı ile de Billboard Modern Rock Single listelerinde 4, İngiltere Single listelerinde ise 15 numara oldu.

1983 senesinde “Flick of the Switch” adlı 9. stüdyo albümünü piyasaya süren AC/DC, albümün prodüksiyonunu grupça üstlendi. Albümüyle Avustralya listelerinde 3, Billboard Hot 100 listelerinde 15 ve İngiltere listelerinde ise 4 numara olan grup, albümün diğer albümlere nazaran düşük enerjisiyle bazı hayranlarından tepki topladı. Albümden “Guns for Hire”, “Nervous Shakedown” ve “Flick of the Switch” adlı çalışmalarını single olarak yayınlayan topluluk, ne var ki single’lar ile müzik listelerinde istediği başarıya ulaşamadı. Albüm sonrasında Malcolm Young ile sorunlar yaşayan Phil Rudd, gruptan ayrılırken, boşluk Simon Wright (davul) ile dolduruldu.

1984 senesinin sonuna doğru “’74 Jailbreak” adlı konser EP’sini yayınlayan AC/DC, ertesi sene “Fly On the Wall” adlı 10. stüdyo albümüyle hayranlarının karşısına çıktı. Albümüyle yine bekleneni veremeyen grup, albümle Avustralya listelerinde 4, Billboard 200 listelerinde 32 ve İngiltere listelerinde ise 7. sıraya yerleşti. Albümden “Danger”, “Sink the Pink” ve “Shake Your Foundations” adlı parçalarını single olarak piyasaya süren topluluk, bu single’lardan en iyi başarıyı “Shake Your Foundations” single’ının İngiltere Single listelerinde 24 numara olmasıyla yakaladı.

1986 senesinde vizyona giren Stephen King’in yönetmenlik koltuğunda oturduğu “Maximum Overdrive” adlı filmin soundtrack’ini hazırlayan ve albümü “Who Made Who” ismiyle piyasaya süren AC/DC, albüm içerisinde önceki albümlerinde yer alan bazı parçalarıyla birlikte “Who Made Who”, “D.T.” ve “Chase the Ace” adlı yeni bestelerine yer verdi. Albümle Avustralya listelerinde 4, Billboard 200 listelerinde 33, İngiltere listelerinde 11 ise numara olan grup, albümden “Who Made Who” ve “You Shook Me All Night Long” adlı çalışmalarını single olarak yayınladı. Bu single’lardan “Who Made Who” ile Billboard Modern Rock Single listelerinde 23, İngiltere Single listelerinde ise 16. sıraya yerleşen topluluk, “You Shook Me All Night Long” single’ı ile de İngiltere Single listelerinin 46. sırasındaydı.

1988 senesinde “Blow Up Your Video” adlı 11. stüdyo albümünü Harry Vanda’nın prodüktörlüğünde müzikseverlerin beğenisine sunan AC/DC, albümün tarzıyla hayranlarını oldukça memnun etmeyi başardı. Albümüyle Avustralya ve İngiltere listelerinde 2 numara olan grup, Billboard 200 listelerinde ise 12 numara oldu. Albümden “Heatseeker” ve “That’s The Way I Wanna Rock ‘n’ Roll” adlı şarkılarını single olarak piyasaya süren topluluk, bu single’lardan “Heatseeker” ile Billboard Modern Rock Single listelerinde 20, İngiltere Single listelerinde ise 12 numara olurken, “That’s The Way I Wanna Rock ‘n’ Roll”, Billboard Modern Rock Single listelerinde 28, İngiltere Single listelerinde ise 22. sıraya yerleşti.

“Blow Up Your Video” albümü sonrasında turneye çıkan AC/DC, Simon Wright’ın gruptan ayrılmasıyla boşluğu Chris Slade (davul) ile kapattı. 1990 senesinin sonlarına doğru “The Razor’s Edge” adlı 12. stüdyo albümünü Bruce Fairbairn’in prodüktörlüğünde yayınlayan grup, bu albümle beraber ilk çıkış yıllarındaki başarıya yeniden ulaştı. Albümüyle Avustralya listelerinde 3, Billboard 200 listelerinde 4, İngiltere listelerinde ise 2 numara olmayı başaran topluluk, albümden “Thunderstruck”, “Moneytalks” ve “Are You Ready” adlı bestelerini single olarak piyasaya sürdü. Bu single’lardan “Thunderstruck” ile Billboard Modern Rock Single listelerinde 5, İngiltere Single listelerinde ise 15 numara olan beşli, “Moneytalks” single’ı ile de Billboard Hot 100 listelerinde 23, Billboard Modern Rock Single listelerinde 3 ve İngiltere Single listelerinde ise 36. sıraya yerleşti. “Are You Ready” single’ı Billboard Modern Rock Single listelerinde 16 numara olurken, İngiltere Single listelerinin 34. sırasındaydı.

“The Razor’s Edge” albümü sonrası çıkılan turneden oluşan derleme parçalarını 1992 tarihli “Live” adlı konser albümünde toplayan ve hayranlarına sunan AC/DC, albümüyle Avustralya listelerinde zirve, Billboard 200 listelerinde 15 ve İngiltere listelerinde ise 5 numara olmayı başardı. Ertesi sene vizyona giren “The Last Action Hero” adlı filmin soundtrack’i için “Big Gun” adlı parçayı hazırlayan grup, parçanın single’ı ile Billboard Hot 100 listelerinde 65, Billboard Modern Rock Single listelerinde 1 ve İngiltere Single listelerinde ise 23. sıraya yerleşti. 1994 senesinde Chris Slade ile yollarını ayırmaya karar veren topluluk, boşluğu eski üye Phil Rudd (davul) ile tamamladı.

1995 senesinde “Ballbreaker” adlı 13. stüdyo albümünü müzikseverlerin beğenisine sunan AC/DC, albümün prodüksiyonunda Rick Rubin ve Mark Fraser ile bir araya geldi. Albümle Avustralya listelerinde 1, Billboard 200 listelerinde 4, İngiltere listelerinde ise 6 numara olmayı başaran grup, albümden “Hard as a Rock”, “Hail Caesar” ve “Cover You in Oil” adlı çalışmalarını single olarak piyasaya sürdü. Bu single’lardan “Hard as a Rock” ile zirve, İngiltere Single listelerinde ise 33. sıraya yerleşen topluluk, “Cover You in Oil” single’ı ile de Billboard Modern Rock Single listelerinde 9, İngiltere Single listelerinde ise 90. sıradaydı.

1997 senesinde “Bonfire” adlı box-set’i yayınlayarak “Live from the Atlantic Studios” adlı konser albümünü, “Let There Be Rock: The Movie” adlı soundtrack’i, “Volts” adlı derleme albümü, “Back in Black” albümünün baştan kaydını, “AC/DC: Let There Be Rock” ve “ Volts” albümlerinin Avustralya baskılarına yer veren AC/DC, ayrıca “Volts” adlı derleme albümünü de senenin sonunda tek olarak piyasaya sürdü.

2000 senesinde “Stiff Upper Lip” adlı 14. stüdyo albümünü hayranlarına ileten AC/DC, albümün prodüksiyonunu grupça üstlendi. Albümün tarzında blues müziğinin özelliklerine de yer veren grup, albümüyle Avustralya listelerinde 3, Billboard 200 listelerinde 7, İngiltere listelerinde ise 12 numara oldu. Albümden “Stiff Upper Lip”, “Safe in New York City” ve “Satellite Blues” adlı parçalarını single olarak piyasaya süren topluluk, bu single’lardan “Stiff Upper Lift” ile Billboard Modern Rock Single listelerinin zirvesini fethetti. “Safe in New York City” single’ı aynı listelerde 21 numara olurken, “Satellite Blues” single’ı ise 7. sıradaydı.

2002 senesinde Sony BMG ile albüm anlaşması sağlayan ve eski albümlerini sırayla yeniden yayınlayan AC/DC, ertesi sene ise tarihin en önemli Amerika konserlerinden birisini The Rolling Stones ve Rush ile aynı sahneye çıkarak yaşadı.

17 Ekim 2008 tarihinde “Black Ice” adlı 15. stüdyo albümünü yayınlayarak hayranlarıyla yeniden buluşan AC/DC, albümün prodüksiyonunda Brendan O’Brien ile çalıştı. Albümün tarzıyla müzikseverleri bir hayli tatmin etmeyi başaran ve eski günleri unutturmayan grup, albümüyle Billboard 200 listelerinin zirvesine yerleşti. Ayrıca İngiltere ve Avustralya listeleri de dahil olmak üzere birçok ülkenin müzik listelerinin zirvesini de fethetmeyi başaran grup, albümden ilk single’ı “Rock ‘n Roll Train” adlı çalışmasına seçti ve single ile Billboard Modern Rock Single listelerinde 1 numara oldu.

Kaynak: Capital Radio
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
15 Mart 2012       Mesaj #8
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
AC/DC
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
15 Mart 2012       Mesaj #9
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
AC/DC
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
15 Mart 2012       Mesaj #10
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
AC/DC