Karışık Sebzeli Biftek
Malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar
- 500gr. Biftek (ince şeritler halinde kesilmiş)
- 1 orta boy kırmızı soğan
- 2 adet yeşil soğan (doğranmış)
- ½ fincan dilimlenmiş mantar
- 1 diş sarımsak (dilimlenmiş)
- 1 adet zencefil (dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı light soya sosu
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı dark soya sosu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sherry
- Pişirilen etin suyu
- Marine etmek için hazırladığınız malzemeleri karıştırarak etlerin üzerine dökün. 15 dk. marine edin.
- Wok’u ısıtın. 2 yemek kaşığı yağla birlikte etleri pişirin.
- Etleri bir tabağa alın.
- Etin suyundan 2 yemek kaşığı alın (sosa eklemek için). Wok’a soğan, sarımsak ve zencefili koyarak kavurun.
- Son olarak mantarları ekleyin. Mantarların rengi değişinceye kadar pişirin.
- Sos için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra Wok’a sebzelerin içine ekleyin. Karıştırarak 1-2 dk. pişirin.
- En son olarak etlleri ekleyin. Hepsini kısık ateşte 1-2 dk. karıştırın.
- Sıcak olarak servis yapın.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!