Arama

Kafabindünya

Güncelleme: 1 Haziran 2007 Gösterim: 1.700 Cevap: 0
recruit87 - avatarı
recruit87
Ziyaretçi
1 Haziran 2007       Mesaj #1
recruit87 - avatarı
Ziyaretçi
kbd1
Kafabindünya
Sponsorlu Bağlantılar
"kafabindünya", 3 kisiden olusan olusan, deneysel, post rock tabanli müzik üreten Istanbullu bir topluluktur. "Hipnotik" olarak nitelenebilecek sahne performanslari ve sasirtici yüksek volümüyle taninir. Topluluk enstrumantal müzik yapmaktadir. Siradan sözlü sarkilarla dinleyici, müzigi dinlerken kafasinda yarattigi hikayeyi, sarkinin sözleriyle sinirlamak zorunda kalacaktir. Enstrumantal müzikte ise dinleyicinin kafasinda olusturacagi kurgu sadece sarkinin adiyla sinirlanabilir. "kafabindünya"nin enstrumantal müzik yapmaktaki amaci ad dinleyiciyi bu denli özgür birakmaktir. Örnegin grubun "platonik ask" isimli sarkisini dinleyenler, tamamen kendi kisiligine ve ruh haline bagli olarak bu "platonik ask" durumunu "aci verici bir durum" veya "hos bir hissiyat" gibi iki ayri uçta algilayabilirler. Bu da dinleyicinin hayal gücünün sadece "platonik ask" ismiyle sinirlanmasindandir.

Istanbul'un Peyote basta olmak üzere birçok mekaninda konser verris ve vermeye devam etmekte olan grup geçen yil "phonem by miller" etkiliginde ülkemize gelen MOGWAI konserinde de Replikas ile beraber MOGWAI'NIN SUPPORT BAND'I olarak festivalin açilisini yapmisti. Halen siki bir sekilde konserlerine devam eden grup ayni zamanda da albüm hazirliklari içerisinde..

Sonuç olarak, "kafabindünya" su an bir müzik toplulugundan öte, sanatsal bir proje olarak hayatini devam ettirme amacindadir. Müzikleriyle uyumlu görseller üzerinde çalismaktadirlar. Konserleri sahneye çikan bir rock grubunu dinlemekten öte, deneyimlemeniz gereken bir deney olarak sizi bekliyor.

Gitar- Burç Tuncer, Aybars Turan
Bass- Özgür Can
Davul- Mert Susur