Arama

Soslu Dilbalığı Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 3 Aralık 2009 Gösterim: 1.458 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
3 Aralık 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Soslu Dilbalığı Tarifi - Soslu Dilbalığının Yapılışı

Sponsorlu Bağlantılar


ay33w2

İçindekiler

4 dilbalığı filetosu
Tuz
Karabiber
3 çorba kaşığı limon suyu
2 kereviz, 1 domates
1 büyük demet dereotu
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Sos İçin :

150 ml et suyu
50 ml üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı nane
75 gr yoğurt

Hazırlanışı

Balıkları yıkayıp temizledikten sonra tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun kalın şeritler halinde doğrayın.
Domatesleri kaynar sudan geçirin, soğuk suyla durulayıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip etli kısmını doğrayın.


Dereotunu yıkayın. Bir tutamını kenara ayırıp geri kalan kısmını doğrayın.
Sos için et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika kapağını kapatmadan pişirin.


Bu arada kerevizi margarinde kızartın. İçine bir miktar su ilave edip kerevizi 10 dakika daha pişirin. İçine doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve dereotunun yarısını ilave edip tatlandırın. Pişen kerevizi sıcak olarak muhafaza edin.
Bir tavada yağı kızdırın. Balık filetolarını 5-6 dakika kızartın.


Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın. İçine yoğurt ve dereotunun geri kalan kısmını ilave edin ve karıştırın.


Balığı sebze ve sosla birlikte servis edin.
images



Benzer Konular

12 Ocak 2009 / kimyacı Taslak Konular
19 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
19 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
5 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular