Arama

Çam Kurabiye Tarifi

Güncelleme: 19 Şubat 2010 Gösterim: 1.610 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÇAM KURABİYELER
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar

cam kurabiye tarifi
Malzemeler:
125 gram margarin
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuşüzümü

TARİFİ
:
Ön hazırlık olarak fırını 160 derecede ısıtın. Yağ, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı küçük bir kapta karıştırın. Hafif bir krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Unu eleyerek kaba alın. Kuşüzümlerini ilave edin. Yumuşak bir hamur haline gelene dek karıştırın. Hafifçe unlanmiş bir zeminde yumuşak hareketlerle yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Hamurun yarısını iki yaprak yağlı kağıdın arasına koyun, ince bir hamur haline gelene dek açın. Ikinci hamuru da aynı şekilde açın. 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Şekilli kalıplar kullanarak hamuru kesin. Fırının en üst rafında 20 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin. Daha sonra tepsiden alıp, servis yapın.



Benzer Konular

29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
21 Temmuz 2013 / nicely Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular