Arama

Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Güncelleme: 25 Ocak 2012 Gösterim: 2.090 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MARMELATLI KURABİYE
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar



marmelatli kurabiye tarifi
Malzemeler:
200 gram margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kayısı marmelati
Aldığı kadar un
1 çay bardağı toz badem
1 su bardagi dövülmemiş ceviz

TARİFi
:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, unu, pudra şekerini, kayısı marmelatını ve toz bademi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamut- elde edin. Hamuru merdane yardımıyla açın. örümcek şeklindeki bir kalıpla kesin ve tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında pembemsi bir renk alana dek pişirin. Fırından çıkanca üstüne marmelat sürün ve yarım ceviz koyun. Soğuduktan sonra servis yapın.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
9 Ağustos 2011       Mesaj #2
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Marmelatlı Kurabiye
Malzemeler:
Sponsorlu Bağlantılar
125 gr margarin

½ bardak p. şekeri

1 yumurta

1 paket vanilya

Aldığı kadar un


Üzeri için:

Biraz marmelat (krem çikolata da kullanılabilir)

Toz şeker


Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Düz bir zemin üzerinde yarım cm kalınlığında açılır. Açılan hamurdan bir su bardağı yardımıyla yuvarlak kurabiyeler kesilir ve toz şekere batırılarak şekerli kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. 180 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra alta gelen tarafına marmelat sürülerek iki kurabiye birbirine yapıştırılır.


AFİYET OLSUN

buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
25 Ocak 2012       Mesaj #3
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
MARMELATLI KURABİYE
marmelatlk3
MALZEMELER:
- 200 gr. yumuşak margarin,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 1 tane yumurta,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilin,
- aldığı kadar un,

marmelatlC4B1
ÜZERİ İÇİN:

- marmelat (marmelat tercihi size kalmış)

HAZIRLANIŞI:
Oda ısısındakı margarini ve şekeri iyice karıştırın. Krema kıvamına gelince yumurtayı ekleyin. Daha sonra üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek katıp ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayıp her bir kurabiyenin ortasını parmağınızla bastırıp küçük bir çukur oluşturun. Bu çukurlara istediğiniz bir marmelat türünden 1 çay kaşığı koyup önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişrin. Kurabiyelerin hafif pembeleşmeleri yeterli olacaktır...


AFİYET OLSUN!
In science we trust.

Benzer Konular

19 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
29 Nisan 2010 / Misafir Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular