Arama

Muhallebi Güllaç Tarifi

Güncelleme: 23 Şubat 2010 Gösterim: 1.472 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
gullac sutlu tatlilar
Malzemeler:
9 güllaç yaprağı
6 su bardagi süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakizlı puding
2 kivi 2 muz
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

TARİFİ:

Sütü tencereye alıp kaynatın. Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın. Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun. Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
24 Mart 2012 / Mira Taslak Konular
5 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular