Arama

Muzlu Karamelli Puding Tarifi

Güncelleme: 5 Mart 2010 Gösterim: 2.969 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MUZLU KARAMELLİ PUDİNG
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
karamel sutlu tatlilar
Malzemeler:
1 paket kakaolu puding
3 su bardağı süt
4 adet muz
3 dilim kakaolu kek
Karamel için:
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı soğuk su

Süslemek için:
Hindistancevizi

TARİFİ:

Bir tencereye süt ve pudingi alın. Kısık ateşte sürekli karıstırarak pişirin. Puding koyulaşınca altını kapatıp soğuması için kenara alın. Arasıra karıştırarak 5 dakika kadar soğutun. Kekleri elinizde ufalayıp pudinge karıştırın. 2 adet muzu dilimleyip malzemeye ilave edin. Karışımı kuplara ya da dilediğiniz kaplara pay edin. Süsleme işlemi için kupların ağız kısmında 2 parmak kadar mesafe bırakın. Karamel için tozşekeri bir tavaya koyup ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırarak eritin. Tamamen eriyip kahverengi bir renk aldığında kenara alın. Soğuk suyu üstüne dökün. Ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırıp soğuk su yüzünden sertleşen tozşekerin erimesini sağlayın. Kalan muzu soyup dilimleyin. Kupların üzerini kalan 2 adet muz ve hindistancevizi ile süsleyin. En üste karamel gezdirip servis yapin.



Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
25 Ocak 2014 / _VICTORY_ Taslak Konular
8 Haziran 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
17 Ekim 2013 / TheOne Taslak Konular