Arama

Çiçekli Muhallebi Tarifi

Güncelleme: 5 Mart 2010 Gösterim: 1.369 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÇİÇEKLİ MUHALLEBİ
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
cicekli sutlu tatlilar
Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam tuz
1/4 paket muzlu jöle
Yarım su bardaği sıcak su
Yarim su bardagı soğuk su
Yarim paket yenilebilir çiçek

TARİFİ:

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için tozşekeri sütün içinde kaynatın. Un ve nişastayı 2 su bardağı suyun içinde eritin. Bu karişımı, kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. 30 cm boyunda kare şeklinde bir kalıbı ıslatın. Muhallebiyi kalıba dökün. Ayrı bir yerde jöleyi hazırlayın. Bunun için, muzlu jöleyi sıcak suda eritin. Üzerine yarım su bardağı soğuk suyu ilave edip, karıştırın. ılınınca, muhallebinin üzerine serptiğiniz çiçeklerin üzerine dökün. Buzdolabında dondurup, çiçeklerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.



Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
23 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular