Ziyaretçi
ARMUT SOSLU TATLI
Malzemeler:
1 litre süt
2 çay bardagı un
1 su bardagi tozşeker
1 paket vanilya
35 gr tereyağı
Sos için
3/4 su bardağı tozşeker
3 armut
1 çay bardagı krema
TARİFİ:
Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Bir yandan karışturarak sütü yavas yavas ilave edin. Tozşeker ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamna gelinceye kadar pişirin. Tatlıyı mikserle 10 dakika çırparak soğutun ve su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Armutlarin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Şekeri tavada eritin. Hafif karamel rengi olunca armutları ekleyin. Kremayı ilave ederek 3 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek tatlıyı kaseden çıkarın. Üzerine armut sosundan dökerek soğuk servis yapın.
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
1 litre süt
2 çay bardagı un
1 su bardagi tozşeker
1 paket vanilya
35 gr tereyağı
Sos için
3/4 su bardağı tozşeker
3 armut
1 çay bardagı krema
TARİFİ:
Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Bir yandan karışturarak sütü yavas yavas ilave edin. Tozşeker ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamna gelinceye kadar pişirin. Tatlıyı mikserle 10 dakika çırparak soğutun ve su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Armutlarin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Şekeri tavada eritin. Hafif karamel rengi olunca armutları ekleyin. Kremayı ilave ederek 3 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek tatlıyı kaseden çıkarın. Üzerine armut sosundan dökerek soğuk servis yapın.