Ziyaretçi
İZMİR KÖFTESİ
Malzemeler:
2 kg. koyun budu kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
2 baş soğan
3 domates
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 dişsarmısak
Tuz, karabiber, nane, maydanoz, kimyon, sarmısak
Zeytinyağı
TARİFİ:
Kıymaya, baharatları, küçük kıyılmış maydanoz, nane ile ıslatılıp iyice sıkılmış ekmek içini ve yumurtayı ilave edin, yoğunun. Parmak gibi uzun köfteler hazırlayın. Una bulayıp, pembeleşinceye kadar bol zeytinyağında kızartın. Yağını süzdürerek tepsiye döşeyin. Ayn bir kapta, küçük doğranmış domatesleri tereyağı ile yumuşayıncaya kadar pişirin, dövülmüş sarmısağı da ilave ederek, köftelerin üzerine yayın. Hafif ateşte yanm saat kadar pişmeye bırakın.
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
2 kg. koyun budu kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
2 baş soğan
3 domates
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 dişsarmısak
Tuz, karabiber, nane, maydanoz, kimyon, sarmısak
Zeytinyağı
TARİFİ:
Kıymaya, baharatları, küçük kıyılmış maydanoz, nane ile ıslatılıp iyice sıkılmış ekmek içini ve yumurtayı ilave edin, yoğunun. Parmak gibi uzun köfteler hazırlayın. Una bulayıp, pembeleşinceye kadar bol zeytinyağında kızartın. Yağını süzdürerek tepsiye döşeyin. Ayn bir kapta, küçük doğranmış domatesleri tereyağı ile yumuşayıncaya kadar pişirin, dövülmüş sarmısağı da ilave ederek, köftelerin üzerine yayın. Hafif ateşte yanm saat kadar pişmeye bırakın.