Arama

Elmalı Kurabiye Tarifi

Güncelleme: 17 Temmuz 2012 Gösterim: 1.861 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ELMALI KURABİYE
elmali kurabiye tarifleri
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
15-16 kiişilik
250 gram margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Içi için:
2 adet elma
1 su bardağı tozşeker
1 buçuk çorba kaşığı tarçın

Üzerine:
Pudra şekeri

TARİFİ:
Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp, yoğurdun. Buzdolabına koyun. Içi için, elmaları soyup, rendeleyin. Rendelenmiş elmaları, tozşeker ve tarçınla birlikte bir tencereye aktarıp, ocağa oturtun ve pişirin. Hamuru buzdolabından alın, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yassı bir şekil verin. Içlerine elmalı malzemeden koyup, kapatın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, spatula ile yerlerinden çıkartın. Üzerlerine pudra şekeri serpin.


Son düzenleyen _Yağmur_; 17 Temmuz 2012 12:02 Sebep: kırık link
büşra_sarah - avatarı
büşra_sarah
Ziyaretçi
17 Temmuz 2012       Mesaj #2
büşra_sarah - avatarı
Ziyaretçi
elmali kurabiye

Elmalı Kurabiye
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler

* 200 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında)
* 3 su bardağı un(345 gr)
* 2.5 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
* l su bardağı pudra şekeri (125 gr)
* l çay kaşığı kabartma tozu
* l kahve fincanı toz şeker (75 gr)
* l kahve fincanı çekilmiş ceviz(100 gr)
* l tatlı kaşığı tarçın (5gr)
* 2 adet küçük boy ekşi elma

Üstü için:
Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye tarifi

* Elmaların kabuğunu soyduktan sonra,çekirdek kısmını çıkartıp rendeleyin.Bir tencereye elmaları ve şekeri koyun, orta ateşte elmalar marmelat halini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın,soğumaya bırakın.
* Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
* Kabartma tozunu ve unu tezgaha birlikte eleyin. Ortasını büyükçe bir boşluk bırakarak havuz gibi açın.
* Oda sıcaklığındaki Sana yağını,yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın.
* Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun.
* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayın.
* Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan l tatlı kaşığı kadar koyun.Hamurun iki tarafını uçları üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
* Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin.
* Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin.Tepsiyi fırından çıkartın,soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alın,üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.
Son düzenleyen _Yağmur_; 17 Temmuz 2012 12:03 Sebep: sayfa düzeni

Benzer Konular

5 Şubat 2009 / GÜLGECELER Taslak Konular
11 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
9 Şubat 2012 / Candy_Girl Taslak Konular
17 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular