Arama

Sakızlı Krokanlı Muhallebi Tarifi

Güncelleme: 15 Mart 2010 Gösterim: 1.286 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SAKIZLI KROKANLI MUHALLEBİ
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
sakizli sutlu tatlilar
Malzemeler:
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 adet damla sakızı

Krokan için:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tozşeker

TARİFİ:

Margarinle pirinç ununu tencerede hafifçe kavurun. Ateşten alıp, 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı tozşekeri yavaş yavaş ilave edin. Iyice karıstırın. Dövülmüş damla sakızını da muhallebiye ekleyin. Tekrar ocağa koyun. Koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alın. 10 dakika mikserle karıştırın. Servis kaselerine alip, buzdolabinda soğutun. Bu arada krokanı hazırlayın. Bunun için, yapışmaz yüzeyli tavada 1 su bardağı tozşekeri ve 1 su bardağı iri dövülmüş cevizi sallayarak kavurun. Yağlı kağıda dökün. Donunca krokanı kırıp, muhallebinin üzerine koyun ve servis vapin.


Benzer Konular

11 Şubat 2012 / LaDyGaGa Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
24 Mart 2012 / Mira Taslak Konular
18 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular