Ziyaretçi
SAKIZLI KROKANLI MUHALLEBİ
Malzemeler:
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 adet damla sakızı
Krokan için:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tozşeker
TARİFİ:
Margarinle pirinç ununu tencerede hafifçe kavurun. Ateşten alıp, 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı tozşekeri yavaş yavaş ilave edin. Iyice karıstırın. Dövülmüş damla sakızını da muhallebiye ekleyin. Tekrar ocağa koyun. Koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alın. 10 dakika mikserle karıştırın. Servis kaselerine alip, buzdolabinda soğutun. Bu arada krokanı hazırlayın. Bunun için, yapışmaz yüzeyli tavada 1 su bardağı tozşekeri ve 1 su bardağı iri dövülmüş cevizi sallayarak kavurun. Yağlı kağıda dökün. Donunca krokanı kırıp, muhallebinin üzerine koyun ve servis vapin.
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 adet damla sakızı
Krokan için:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tozşeker
TARİFİ:
Margarinle pirinç ununu tencerede hafifçe kavurun. Ateşten alıp, 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı tozşekeri yavaş yavaş ilave edin. Iyice karıstırın. Dövülmüş damla sakızını da muhallebiye ekleyin. Tekrar ocağa koyun. Koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alın. 10 dakika mikserle karıştırın. Servis kaselerine alip, buzdolabinda soğutun. Bu arada krokanı hazırlayın. Bunun için, yapışmaz yüzeyli tavada 1 su bardağı tozşekeri ve 1 su bardağı iri dövülmüş cevizi sallayarak kavurun. Yağlı kağıda dökün. Donunca krokanı kırıp, muhallebinin üzerine koyun ve servis vapin.