Arama

Matmazel Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 15 Mart 2010 Gösterim: 1.445 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MATMAZEL TATLISI
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
matmazel sutlu tatlilar
Malzemeler:
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
4 su bardağı süt
125 gram margarin
1 adet paskalya çöregi

Çikolatali sos için:
125 gram margarin
2 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kasigi kakao
1 adet yumurta

TARİFİ:

Unu yapışmaz yüzeyli tencereye alın. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, 5 dakika kavurun. Süt ve tozşekeri ekleyin. Üzeri göz göz olana dek pişirin. Yarım paket margarini ekleyip, atesten alın. 10 dakika mikserle çırpın. 1 adet paskalya çöreğini küçük doğrayın. Orta büyüklükte bir tepsiye dizin. Hazırladığınız karışımı üzerine yayın. Soğumaya bırakın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için margarin, pudraşekeri ve kakaoyu, margarin eriyene dek karıştırın. Ateşten alıp, yumurtayı ilave edin. Mikserle 1 dakika çırpın. Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin. Buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
20 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular