Arama

Çerkez Salatası Tarifi

Güncelleme: 6 Nisan 2010 Gösterim: 1.687 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÇERKEZ SALATASI
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
cerkez salatasi

Malzemeler :
1.5 su bardagi dövülmüs ceviz içi
2 su bardagi tavuk suyu
3 dis ezilmis sarmisak
1 adet islatilip sikilmis ekmek içi
500 gram verev kesilip haslanmis taze fasulye
2 adet jülyen (kibrit çöpü seklinde) dogranmis, kirmizi biber
1 adet tavuk,
1 'er çay kasigi pulbiber ve karabiber,
1 tatli kasigi tuz
2 çorba kasigi sizma zeytinyagi,
5 adet yarim ceviz içi

Tarifi
Tavugu haslayip etlerini didin. Çukur bir kapta tavuk suyu, ceviz içi, ekmek ve sarimsagi iyice karistirin ve sos haline getirin. Tavuk etini, haslanmis fasulyeyi (fasulyeden 1 su bardagi kadarini ayirin), tuz, karabiber, kirmizi biberi ilave edip karistirin. Bir kahve cezvesinde zeytinyagini kizdirip pulbiberi ekleyin. Yag renk alinca, biberler kararmadan cezveyi ocaktan alin. Salatayi servis tabagina koyup düzeltin. Üzerini, ayirdiginiz haslanmis fasulye ve ceviz içleri ile süsleyin. Biberli yagi salatanin üzerine gezdirerek servis yapin.




Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Lavie Taslak Konular
30 Eylül 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
20 Ekim 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular