BEZELİ KURABİYE
Malzemeler:
1 su bardagi kavrulmamis findik
125 gram margarin
2 çorba kasigi tozseker
1 çorba kasigi süt
1 çorba kasigi su
2 adet yumurtanin sarisi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Iki buçuk su bardagi un parçalar kopartin. Hamurlari kalibin
Beze için: 3 adet yumurtanin aki
1 su bardagi tozseker
TARIFI:
Kurabiye hamuru için bir kabin içinde oda sicakligindaki margarin, 2 çorba kasigi tozseker, 1 çorba kasigi süt, su
ve yumurta sarilarini karistirin. Un, kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip yogurun. Küçük kaliplari yaglayin. Hamurdan mandalina büyüklügünde parçalar kopartin. Hamurlari kalibin içine vekenarlarina yerlestirin. Hamuru çatalla delin Baska bir kapta beze için yumurta aklarini tozsekerle mikserle-yerek kar haline getirin. Findigi robottan geçirip incecik çekin ve beze karisimina ekleyip karistirin. Beze karisimini kaliplarin içine paylastirin. Önceden isitilmis 170 derece firinda pembelesene kadar pisirin. Soguduktan sonra servis yapin.
Asçinin notu: Bezeyi yaparken tozsekerle yumurta aklarini çok çirpmayin. Karisim beyazlasinca çirpma islemini birakin.
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
1 su bardagi kavrulmamis findik
125 gram margarin
2 çorba kasigi tozseker
1 çorba kasigi süt
1 çorba kasigi su
2 adet yumurtanin sarisi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Iki buçuk su bardagi un parçalar kopartin. Hamurlari kalibin
Beze için: 3 adet yumurtanin aki
1 su bardagi tozseker
TARIFI:
Kurabiye hamuru için bir kabin içinde oda sicakligindaki margarin, 2 çorba kasigi tozseker, 1 çorba kasigi süt, su
ve yumurta sarilarini karistirin. Un, kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip yogurun. Küçük kaliplari yaglayin. Hamurdan mandalina büyüklügünde parçalar kopartin. Hamurlari kalibin içine vekenarlarina yerlestirin. Hamuru çatalla delin Baska bir kapta beze için yumurta aklarini tozsekerle mikserle-yerek kar haline getirin. Findigi robottan geçirip incecik çekin ve beze karisimina ekleyip karistirin. Beze karisimini kaliplarin içine paylastirin. Önceden isitilmis 170 derece firinda pembelesene kadar pisirin. Soguduktan sonra servis yapin.
Asçinin notu: Bezeyi yaparken tozsekerle yumurta aklarini çok çirpmayin. Karisim beyazlasinca çirpma islemini birakin.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.