Arama

Beşparmak Otu ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 30 Nisan 2010 Gösterim: 1.639 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Nisan 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

besparmak

Sponsorlu Bağlantılar



BEŞPARMAK OTU


Diğer İsimleri : Acı ayıt, Hayıt, Gümüş otu, Potentilla erecta, Rosaceae

Botanik Bilgi : Gülgillerden; yol kenarında ve çayırlarda yetişen 40-70 santimetre boyunda yabani bir bitkidir. Yaprakları beşparmak şeklindedir. Rozete benzer. Gümüşi renktedir. Uzun saplı çiçekleri, yaprakların arasından çıkar. Altın sarısı rengindedir. Yaprak ve kökleri Temmuz, Ağustos aylarında toplanıp kurutulur.

Bilinen Bileşimi : Tannik asid, tormentillin glikozidi, tormentil kırmızısı, uçucu yağ, nişasta.

Özellilleri : antihelmintik / bağırsak paraziti düşürücü, vülnerer / yara iyileştirici, kan dindirici tesirdedir.

Faydası
25 gr kadar kökü bir litre suda çay gibi haşlanıp günde bir kaç fincan içilirse ishali geçirir.
Çiçeklerinden yapılan haşlaması yüzdeki lekeleri geçirir, cildi yumuşatır, güzel bir renk verir.
25 gr kadar kökü bir litre suda çay gibi haşlanıp bir fincan içilirse mide ekşimelerine iyi gelir.Ağız yaralarını geçirir.
Vücuda kuvvet verir.
Bademcik ve boğaz iltihaplarında bol su ile gargara yapılırsa boğazı yumuşatır.
Diş ağrıları için kökü çiğnenirse fayda sağlar.
Diş etlerini kuvvetlendirir.

Kullanım Şekli ve Dozu : 4 bardak suya 50 gr. konarak 10 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür. Günde 3 kere yemeklerden evvel birer çay bardağı içilir. Gargara içinde aynı su kullanılır.



"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
8 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
29 Aralık 2012 / _EKSELANS_ Taslak Konular