Arama

Sinüzüt nasıl önlenebilir?

Güncelleme: 3 Mayıs 2010 Gösterim: 2.878 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mayıs 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sinüzütü önlemek için bir önerniz varmıdır?
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
3 Mayıs 2010       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

sinüzütü önlemek için bir önerniz varmıdır?

Doktorunuza başvurup daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz.
Sinüzit Önleme: Soğuk algınlığı varsa veya burun tıkalı ise burnun açık olmasına gayret gösterin
Sponsorlu Bağlantılar
Sinüzitin Önlenmesi İçin Yapılabilecek:
Sinüziti önleme konusunda özellikle burun ile sinüsler arasındaki kanallarda bir darlık ve bünyesel yatkınlığınız varda daha duyarlı olmalısınız. Alerji probleminiz varsa bu konuda gerekli önlemleri almalı ve gerekiyorsa alerji tedavisi yaptırmalısınız. Özellikle kış aylarında ısıtıcıların yol açtığı kuru hava sinüs enfeksiyonlarına zemin hazırlar. İdeal nem oranı olan %35-%50 seviyelerini sağlayabilmek için evinizde nemlendirici cihazlar ya da basitçe kış aylarında ısıtıcıların üzerinde su dolu kaplar bulundurabilirsiniz. Sinüzite sık yakalanan kişilerin yazın özellikle havuzda derine dalmaması ve kafasını suya sokmaması önerilir.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Mayıs 2010       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

sinüzütü önlemek için bir önerniz varmıdır?




Sinüzit Tedavisi

Sinüzit tedavisinde amaç bakterilerin yok edilmesi ve sinüslerin buruna açılan deliklerinin açılmasını sağlamaktır. Bu delikler açılmazsa sinüs iltihapları yok edilemez. Bakterilerin yok edilmesi antibiyotiklerle olur. En çok sinüzite sebep olan bakteriler hesaba katılarak antibiyotik seçilir. Antibiyotik seçimi için kültür ve antibiyogram yapılması çok seyrek başvurulan bir yöntemdir. Antibiyotik tedavisi en az 10 gün hatta bazen 15-20 gün sürmelidir. Bunun dışında sinüs deliklerinin açılması için dekonjestan amaçlı kullanılan tablet ya da spreyler, ağrı kesiciler ve sinüzite yardımcı olan alerji gibi durumlar varsa bunlara uygun ilaçlar verilir. Dekonjestan spreyler 5 günden fazla kullanılmamalıdır. İlaçlara cevap alınmayan durumlarda sinüziti kolaylaştıran başka faktörlerin varlığı araştırılır ve uygun şekilde tedavi edilir. Ancak bazen ameliyat gerekebilir. Kronik sinüzitlerde de yine önce ilaç tedavisi uygulanabilir. Ancak sık sık alerji ya da kemik veya et gibi bir anatomik problem olduğu için ameliyatla tedavi gerekli olmaktadır.
Hangi Durumlarda Ameliyat Gerekli Olur:
Akut sinüzitler genellikle ilaç tedavisine yanıt verdikleri için ameliyata nadiren ihtiyaç duyulur. Ancak kronik sinüzitlerde, burunda et veya kemik eğriliği bulunması gibi durumlarda ya da komplikasyon gelişen vakalarda sinüzit ameliyatı gerekir.




SİNÜZİT TEDAVİSİ,SİNÜZİT BELİRTİLERİ,
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

4 Nisan 2019 / Misafir Psikoloji ve Psikiyatri
13 Mart 2016 / Misafir Cevaplanmış
26 Ocak 2018 / Ziyaretçi Cevaplanmış
31 Mart 2011 / SESSİZLİK Tıp Bilimleri
17 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap