Acur
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu bitkinin meyveleri bazen düz, bazen yay gibi bükülerek 1 metreye kadar uzayabilir. Kabuğu beyazımsı yeşil renkte, üzeri hafif tüylü ve uzunlamasına çizgilidir.
Türkiye'de en yaygın tüketim şekli ev tipi turşu yapımıdır. Taze olarak tüketimi de oldukça yaygındır. Genellikle kabuğu soyulmadan yıkandıktan sonra olduğu gibi tüketilir.
Ayrıca Bkz.=)Acur - Acur Nedir - Acur Yetiştiriciliği
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

- Bilimsel sınıflandırma
- Alem: Plantae (Bitkiler)
- Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular)
- Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler)
- Takım: Cucurbitales
- Familya: Cucurbitaceae (Kabakgiller)
- Cins: Cucumis
- Tür: C. melo
- Varyete: C. m. var. flexuosus
- Trinominal adı Cucumis melo var. flexuosus
- (L.) Naudin.
Bu bitkinin meyveleri bazen düz, bazen yay gibi bükülerek 1 metreye kadar uzayabilir. Kabuğu beyazımsı yeşil renkte, üzeri hafif tüylü ve uzunlamasına çizgilidir.
Türkiye'de en yaygın tüketim şekli ev tipi turşu yapımıdır. Taze olarak tüketimi de oldukça yaygındır. Genellikle kabuğu soyulmadan yıkandıktan sonra olduğu gibi tüketilir.
Ayrıca Bkz.=)Acur - Acur Nedir - Acur Yetiştiriciliği
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.