Arama

Acı Bakla ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 23 Mayıs 2010 Gösterim: 1.531 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
23 Mayıs 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
acibakla

Sponsorlu Bağlantılar
ACI BAKLA

Diğer İsimleri : Delicebakla, Termiye, Yahudi baklası, Gâvur baklası, Lupinus Albus.

Botanik Bilgi : Baklagillerden; otsu bir bitkidir. 30-120 cm’e kadar boylanabilir.Çiçekleri dik salkımlar şeklinde kümelenmiştir. Her sene yerinde çıkan bir senelik ya da ufak çalı şeklinde gelişen üç değişik türü vardır. Bizdeki deli bakla senelik olup rengi açık lila ya da pembedir.
Acı taneleri kullanılır.


Yetiştirildiği Yerler : Avrupa, Balkanlar ve yurduzun Marmara ve Ege bölgelerinde yabani olarak yetişmektedir.

Bilinen Bileşimi : Sabit yağ ve lupinin, spartein gibi alkaloidler bulunur.

acibakla1
Faydaları
Kan temizleyici özelliği vardır.
Meniyi artırır.
Nefes darlığını giderip, balgam söktürür.
Vücutta biriken tuzu atar.
Bağırsak asalaklarını döker.
Böcek ısırmalarında ısırılan bölgenin üzerine sürülürse zehiri dışarı çeker.
İdrar söktürür, böbrek iltihaplarını giderir.
Lapası romatizma siyatik ve eklem ağrılarını giderir.

Kullanım Şekli : Olgun tohumları acı lezzetli ve zehirli bileşikler taşıdıkları için, bunları uzaklaştırmak maksadıyla kaynar suda bir müddet bekletilerek acı tadı geçirilir. Gevşeyen kabuklar soyulup yenilir. Tohumlar kavrulup, değirmende çekilerek toz haline de getirilebilir..

Harici Olarak Kullanımı : Tohumların lapası yaralı deri hastalıklarında uygulanır.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

1 Ağustos 2009 / biruni Taslak Konular
26 Ağustos 2011 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
17 Aralık 2014 / reyan Taslak Konular
3 Nisan 2011 / SUNU Taslak Konular
4 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular