Ziyaretçi
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
Malzeme Listesi
- 1 Su bardağı zeytinyağı
- 5 - 6 adet patlıcan
- 1 Baş soğan
- 2 Su bardağı pirinç
- 3 adet domates
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 Su bardağı su
- Tuz
Yapılışı
Sponsorlu Bağlantılar
Pirinci 1 saat kadar tuzlu suda bekletelim. Patlıcan kabuklarının tümünü soyalım, tuzlu suda yarım saat bekletelim. Daha sonra patlıcanları fındık büyüklüğünde doğrayalım, kızgın yağda kızartalım, mutfak havlusuna çıkartalım. Bir baş kuru soğanı zeytinyağının yarısında kavuralım, üzerine suda beklettiğimiz, süzdüğümüz pirinci katalım, kalan zeytinyağını da ilave edelim. Pirinç sertleşene kadar iyice kavuralım, üzerine rende domates ve kızarmış patlıcanı ekleyelim, tuzu serpelim, en son suyunu ekleyelim, karıştıralım. Tencereyi kapalı oalark 25 dakika ateşte tutalım.(Kısık Ateş) ateşten alıp demlendirip, servis yapalım.
Afiyet Olsun.