Ziyaretçi
Peynirli Tortelli
Malzeme
Maydanozları yıkayıp doğradıktan sonra derin bir kaseye bütün malzemeyi koyup iyice karıştırın. Diğer tarafta hamur için verilen malzemeleri karıştırıp yoğurun ve hazırladığınız hamuru 1-2 mm incelikte açın. Açtıktan sonra 5-6 cm.’lik karelere bölün. Her karenin içine hazırladığınız içten koyup üçgen yapın ve parmağınızla şekil verin. Kaynayan tuzla suda 1-2 dakika haşlayın. Sos için bir tavaya zeytinyağını alın. Sarımsağı atıp pembeleşinceye kadar kızartıp çıkartın. Bir küçük paket kremayı tavaya ilave edin. Porcini mantarlarını doğrayıp ekleyin. Mantarlar pişer pişmez haşlanmış tortellileri ekleyip karıştırın ve üzerlerine parmesan peyniri serperek servis yapın.
Sponsorlu Bağlantılar
- 1 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 200 ml krema
- 250 gram porçini mantarı
- İç Malzeme için :
- 500 gram ricotta peyniri
- 200 gram parmesan peyniri
- 1 demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- muskat rendesi
- Tuz
- 400 gram un
- 4 adet yumurta
Maydanozları yıkayıp doğradıktan sonra derin bir kaseye bütün malzemeyi koyup iyice karıştırın. Diğer tarafta hamur için verilen malzemeleri karıştırıp yoğurun ve hazırladığınız hamuru 1-2 mm incelikte açın. Açtıktan sonra 5-6 cm.’lik karelere bölün. Her karenin içine hazırladığınız içten koyup üçgen yapın ve parmağınızla şekil verin. Kaynayan tuzla suda 1-2 dakika haşlayın. Sos için bir tavaya zeytinyağını alın. Sarımsağı atıp pembeleşinceye kadar kızartıp çıkartın. Bir küçük paket kremayı tavaya ilave edin. Porcini mantarlarını doğrayıp ekleyin. Mantarlar pişer pişmez haşlanmış tortellileri ekleyip karıştırın ve üzerlerine parmesan peyniri serperek servis yapın.