Arama

Yaz Turşusu Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 13 Haziran 2010 Gösterim: 1.450 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Haziran 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
YAZ TURSUSU
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
yaz tursusu tarifi
Malzemeler:
1 kg. mevsim sebzesi (Sivribiber, salatalik, taze fasulye, bamya vs.)
4-5 dis sarmisak
1 demet dereotu 3-4 sap asma filizi
8-9 körpe asma yapragi
1 fincan sirke
Yeterince tuz

TARIFI:
Tursuyu hangi sebzeden yapacaksak, küçük ve körpelerini, sekli düzgün olanlan seçmeliyiz. Iyice yikayip temizledikten sonra temiz bir igneyle bir iki yerinden küçük delikler açmaliyiz. Salataliktan yapiyorsak sap
ve uç kisimlarini biçakla kesmek yeterlidir. Kavanozun dibine asma yapraklarini yikadiktan sonra yerlestiriniz. Üzerine sebzeleri siki siki istif ediniz. Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu, asma yapraklari konur. Bu islem bittikten sonra kavanoza tuzlu su dökülür. Iki gün geçtikten sonra kavanozun agzi açilir, üzerine biriken köpükler alinir. Suyu bir kaba bosaltilir. Suyun tadina bakilir. Bu isleme "Savurma" denir. Sebzeler iyice sararin-ca tursunuz olmus demektir. Yazin kavanozu günes gören bir yere, en iyisi balkona koyarsaniz, bir hafta içinde tadina doyum olmaz bir tursu yapmis olursunuz
.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

5 Ağustos 2011 / RoSSoRoSe Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
20 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
27 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular