PANCAR TURSUSU

Malzemeler:
3 kg. küçük körpe pancar
10 dis sarimsak
1 su bardagi sirke
1 tatli kasigi toz seker
1 çorba kasigi tuz
TARIFI:
Pancarlarin yesil yapraklarini kesin. Bu yapraklari iyice yikayip hasladiktan sonra, çesitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Denemediyseniz yumurtalisini bir deneyin. Pancar köklerinin topraklarini temizledikten sonra, bol suyla iyice yikayin. Tursuyu kuracaginiz kavanozun alacagi kadar su içinde haslayiniz. Haslanan pancarlari daha sicakken sudan çikarip kabuklarini çok ince olarak dograyiniz. Pancarlarin büyüklügüne göre, dörde veya altiya bölünüz. Temiz bir kavanoza yerlestiriniz. Havanda, ayikladiginiz sarimsaklari tuz içinde iyice dövünüz. Pancarlari hasladiginiz suyun içine bir su bardagi sirkeyle birlikte atiniz. Tuzun erimesini bekleyiniz. Tuz eridikten sonra bir tatli kasigi toz sekerini ekleyiniz. Kavanozun agzini iyice kapatip, oda hararetinde iki gün bekletiniz. Ikinci günün sonunda tursunuz ikrama hazirdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:
3 kg. küçük körpe pancar
10 dis sarimsak
1 su bardagi sirke
1 tatli kasigi toz seker
1 çorba kasigi tuz
TARIFI:
Pancarlarin yesil yapraklarini kesin. Bu yapraklari iyice yikayip hasladiktan sonra, çesitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Denemediyseniz yumurtalisini bir deneyin. Pancar köklerinin topraklarini temizledikten sonra, bol suyla iyice yikayin. Tursuyu kuracaginiz kavanozun alacagi kadar su içinde haslayiniz. Haslanan pancarlari daha sicakken sudan çikarip kabuklarini çok ince olarak dograyiniz. Pancarlarin büyüklügüne göre, dörde veya altiya bölünüz. Temiz bir kavanoza yerlestiriniz. Havanda, ayikladiginiz sarimsaklari tuz içinde iyice dövünüz. Pancarlari hasladiginiz suyun içine bir su bardagi sirkeyle birlikte atiniz. Tuzun erimesini bekleyiniz. Tuz eridikten sonra bir tatli kasigi toz sekerini ekleyiniz. Kavanozun agzini iyice kapatip, oda hararetinde iki gün bekletiniz. Ikinci günün sonunda tursunuz ikrama hazirdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.